E-bike met middenmotor

Stabiel, krachtig en soepel

Lees alles over een e-bike met middenmotor

Wanneer we over een elektrische fiets met middenmotor spreken, betekent het dat de motor zich bij de trapas bevindt. Hierdoor is het zwaartepunt van de fiets laag en centraal. Een e-bike met middenmotor beschikt daarom over een ideale gewichtsverdeling, wat leidt tot een hogere stabiliteit.

Een van de grootste voordelen is dat deze motor niet het wiel aandrijft, maar de pedalen. De trapondersteuning is immers afhankelijk van hoe hard je trapt. Dit optimaliseert de trapervaring en voelt zeer comfortabel aan. Bij een voorwiel- of achterwielmotor krijg je het gevoel dat de fiets je meetrekt of juist vooruitduwt. Bij een middenmotor voelt dit natuurlijker aan door de trapbeweging.

Bekijk e-bikes met middenmotor

Waarom een elektrische fiets met middenmotor?

Stabiel:

Een middenmotor zorgt voor de perfecte gewichtsverdeling en stabiliteit van een e-bike.

Rijervaring:

Een elektrische fiets met een middenmotor zorgt voor de meest natuurlijke rijbeleving.

Verschillende versnellingen mogelijk:

Bij een middenmotor heb je een ruime keuze aan versnellingen op je elektrische fiets zoals een derailleur- of een naafversnelling.

In welke prijsklasse je ook op zoek bent, QWIC biedt een breed scala prijswinnende fietsen aan. QWIC e-bikes zijn meermaals verkozen tot beste elektrische fietsen van het jaar. Door de samenwerking met de beste motorfabrikanten maken wij al jaren de meest betrouwbare en krachtigste motoren in de fietsbranche.

Krachtige en soepele ondersteuning

De elektrische fietsen van QWIC zijn uitgerust met de krachtigste en nieuwste middenmotoren. Deze middenmotoren beschikken minimaal over 65 Nm (Newtonmeter) koppel en gaan tot 90 Nm. Daarmee bieden wij de krachtigste middenmotoren aan uit de markt. Hierdoor fiets je gemakkelijk door heuvelachtig gebied en steile berghellingen.

De middenmotor geeft e-bikes de nodige kracht voor hoge prestaties, waardoor ze ideaal zijn voor stevige fietstochten.

Bekijk e-bikes met middenmotor

De beste motoren in coöperatie met Bafang en Brose

Bij QWIC staat innovatie hoog in het vaandel. Daarom ontwikkelen wij sinds 2006 elektrische fietsen in samenwerking met de beste motorfabrikanten.

Bafang middenmotor

Bafang is misschien niet bekend bij het grote publiek, maar is in Azië al jarenlang marktleider op het gebied van e-mobiliteit producten en systemen. Zo zijn de fietsen uit de populaire Premium i Serie opgebouwd met de alom geprezen Bafang middenmotor: zowel de Bafang M300 motor als de Bafang M420 variant.

Brose middenmotor

De motoren van het Duitse merk Brose zijn wereldwijd erkend in de auto- en fietsindustrie. De Brose middenmotoren zijn terug te vinden op vele van onze krachtigste e-bike modellen zoals de Performance MN380, Performance MD11, Premium Q en de Premium MA8 Tour.

Een grote actieradius

De vernieuwde middenmotoren zijn efficiënter en zuiniger, waardoor er een grotere actieradius* bereikt kan worden.

De krachtsensor is meestal gemonteerd bij de trapas en meet hoeveel kracht jij op de pedalen zet. Vervolgens berekent de krachtsensor gelijk hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Hierdoor voelt fietsen met een middenmotor vaak natuurlijker aan.

*De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je met een volle accu kunt rijden, echter wordt deze beïnvloed door talrijke factoren. Lees je graag meer over de actieradius van een e-bike?
Lees  hier meer over de actieradius

 

Directe aandrijving op de trapas

De middenmotor is direct verbonden met de trapas, dit creëert een geweldige fietsbeleving. Zo heeft de motorligging een positief effect op de gewichtsverdeling van de fiets waardoor de fiets makkelijk hanteerbaar is.

Het slipgevaar bij een middenmotor is ook veel kleiner dan bij een voorwielmotor. Daarom bieden e-bikes met middenmotor vaak een veiliger en betrouwbaarder fietsgevoel.

Een e-bike met middenmotor of voorwielmotor?

Vaker twijfelt men over het kiezen voor een e-bike met middenmotor of voorwielmotor. Een van de grootste verschillen is dat een middenmotor niet het wiel aandrijft, maar de pedalen. Hierdoor is de trapondersteuning afhankelijk van hoe hard je trapt. Een e-bike met voorwielmotor drijft het voorwiel aan, hierdoor lijkt het alsof de fiets je eerder meetrekt.

Lees meer over e-bike met voorwielmotor

Premium Q: stilste en meest krachtige middenmotor

De Premium Q biedt superior power. Zo zijn de modellen uitgevoerd met de stilste en meest krachtige e-bike middenmotor op de markt. Deze aandrijflijn is ontwikkeld in samenwerking met de Duitse motorfabrikant Brose.

Ontdek de Premium Q

 

Duurzame e-bikes

Wist je dat duurzaamheid de basis vormt van onze innovatieve design e-bikes? We zijn dan ook erg trots op onze collectie. Dagelijks werkt een gepassioneerd team vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van onderscheidende e-bikes.

man en vrouw fietsen op QWIC e-bikes

Een ruime keuze aan elektrische fietsen

QWIC heeft een ruime keuze aan elektrische herenfietsen en elektrische damesfietsen met middenmotor. Kies je voor een sportieve zit, bekijk dan eens het uitgebreide Sport segment. Snelheid, luxe en sportiviteit staan in deze serie voorop.

Ben je meer opzoek naar een comfortabele elektrische fiets, die je zowel recreatief als voor woon-werk verkeer wilt gebruiken, dan is een e-bike uit de Comfort Serie echt iets voor jou.

Vergelijk de verschillende elektrische fietsen met elkaar en kijk welk type het best aansluit bij jouw wensen. Kies daarbij een passende accu en bepaal zelf hoe ver je gaat!

E-bike begrippen

Heb je alles begrepen?

Bovenstaande tekst omvat meerdere specifieke e-bike begrippen. Weet je niet goed wat deze betekenen? Klik dan onderaan voor meer informatie.

-> Derailleurversnelling | Lees hier meer

-> Naafversnelling | Lees hier meer

-> Actieradius | Lees hier meer

-> Krachtsensor | Lees hier meer

  • Award winning design

    nationaal & internationaal erkend

  • Vakmanschap

    vernieuwend van Nederlandse bodem

  • 750+ verkooppunten

    de beste service altijd dichtbij

Blader door de digitale brochure!

NIEUW | QWIC brochure 2023