Over QWIC

Wij willen mensen verleiden om vaker de e-bike te pakken en de auto te laten staan

Duurzaamheid vormt de basis van onze innovatieve design e-bikes

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden steeds meer verkeersproblemen en het vergroot de druk op het milieu. De milieueisen worden strenger en de fossiele brandstoffen schaars en duur. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand om met de e-bike op pad te gaan.

"De vele prijzen onderstrepen de aandacht en kwaliteit waarmee wij onze e-bikes ontwikkelen, het laat zien dat wij als Nederlands merk voorop lopen in de internationale e-bike branche"

Taco - Co-founder & CEO QWIC

schets van een nieuw model e-bike

Wij onderscheiden ons door design

QWIC is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman, die elkaar kennen van de Technische Universiteit Delft. Een fietstocht Beiroet naar Beijing lag aan de basis van de oprichting van QWIC.

Door innovatieve e-bikes te ontwikkelen maken we al sinds 2006 jaar e-bikes die niet alleen duurzaam zijn maar ook leuk zijn om op te rijden. Wij bieden een serieus alternatief voor de auto door het gebruik van designelementen en vernieuwingen uit de automotive industrie. Hiermee tillen wij onze e-bikes elk jaar naar een hoger niveau.

designers van QWIC werken aan het ontwerp van nieuwe e-bikes

Vakmanschap

Een gepassioneerd team werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van onderscheidende e-bikes. Wie zien het als een modern ambacht waarmee we elkaar en onze klanten kunnen inspireren. Het merendeel van onze medewerkers gebruikt de QWIC e-bike voor woon-/werkverkeer. Zo worden alle dagelijkse uitdagingen zelf ondervonden en meegenomen in de ontwikkeling van het uiteindelijke product.

Awards

Elk jaar worden in Nederland, België en Duitsland verschillende fietstesten uitgevoerd. In de afgelopen jaren zijn onze e-bikes meermalen gekozen tot beste elektrische fietsen van het jaar.

AD

Beste Speed Pedelec - Performance RD10 Speed
2018

De Telegraaf

Beste Voorwielmotor - Premium N7.1
2018

Extra Energy

Best Classic E-bike - Premium MN8
2018

De Telegraaf

Beste Koop - Trend FN7.1
2017

AD

Beste E-vouwfiets - Compact
2017

Elektrischefietsten.com

Beste Voorwielmotor - FN7.1
2017

ANWB

Kampioen - Compact
2016

Red Dot Design Awards

Best Design - QWIC A2.1
2014

Het QWIC team