Elektrische fiets testwinnaars

QWIC Performance MA11 Speed diamond frame color Dutch Orange

Performance MA11 Speed

Tijdens de AD Fietstest 2019 is de Performance MA11 Speed geclassificeerd als ‘Zeer Goed’ in de categorie Speed Pedelecs. Naast het behalen van deze mooie classificatie is de Performance MA11 Speed op de derde plaats geëindigd in de categorie speed bikes tot €5000,-. De AD fietstest wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met fietstest.nl en lezers van het Algemeen Dagblad.

fietstest.nl/testen/speed-pedelecs-tm-5000/
Performance MD11 antracite diamond frame

Performance MD11

Tijdens de ElektroRad fietstest 2019 is de Performance MD11 onder alle geteste e-bikes gekozen als ‘Kooptip 2019′! Daarnaast is de sportieve elektrische fiets beoordeeld met het keurmerk “Sehr Gut”. ElektroRad is een veelgelezen Duits een magazine wat maandelijks schrijft over de ontwikkelingen in de fietsindustrie. Ook organiseren ze één keer per jaar de ElektroRad Fahrrad Test. Lees het testrapport in onderstaande link. 

www.radfahren.de/test-technik/qwic-performance-md11-test/
Losstaand beel Premium MN7 Matte Black heren

QWIC Premium MN7

Tijdens de jaarlijkse ANWB fietstest 2018 heeft de QWIC Premium MN7 een zeer positieve beoordeling gekregen. Door het behalen van vier van de vijf sterren heeft de ANWB de elektrische fiets bestempeld met het embleem ‘Goed’. De Kampioen, het maandblad van de ANWB, heeft dit jaar de grootste elektrische fietstest van Nederland uitgevoerd. Op basis van het oordeel van 120 vrijwillige testrijders zijn er 20 e-bikes uitvoerig getest op 42 onderdelen, waaronder de ondersteuning en de stabiliteit, evenals de actieradius van de accu. De zeer positieve beoordeling is met name te danken aan de hoge score op de elektrische ondersteuning. Bovendien zijn de stabiliteit, de remmen en het comfort van de Premium MN7 uitstekend uit de test gekomen. Ten slotte steekt het gebruiksgemak van de e-bike er met kop en schouders bovenuit; dit onderdeel wordt met maar liefst een 8,7 beoordeeld.

www.anwb.nl/fietsen/test/e-bikes-2018/qwic-premium-mn7
Losstaande afbeelding van de ocean blue Premium MA8

QWIC Premium MA8 Tour

De Premium MA8 Tour is door ElektroRad in de E-bike Test 2019 beoordeeld met het keurmerk “Goede E-bike”. Met 60 deelnemende e-bikes uit dezelfde categorie een prachtig resultaat. De onderhoudsvrije riemaandrijving, de sterke Brose middenmotor en de krachtige Magura schijfremmen worden gewaardeerd. “Comfortabel rijden, hoogwaardige componenten, betrouwbare accu en een prachtig design: dat kenmerkt de QWIC Premium MA8.” – jury ElektroRad.

www.radfahren.de/test-technik/qwic-premium-ma8-test/
Vrijstaand beeld van de Premium MN7 lage instap Space grey

QWIC Premium MN7

De Premium MN7c heeft het ElektroRad keurmerk “Goed” ontvangen tijdens de Duitse E-bike Test 2019. Het comfort en de componenten van de deze fiets hebben de jury overtuigd. De fijne zithouding, de stille Bafang-motor en de accukeuze tot 735 Wh zijn uniek. ElektroRad: “De Qwic Premium MN7c is een typisch Nederlandse fiets van een excellente categorie. Veel comfort en hoogwaardige onderdelen zorgen voor een verbluffend totaalpakket.”

www.radfahren.de/test-technik/qwic-premium-mn7c-test/
QWIC Performance RD10 Speed gekozen tot beste Speedbike 2018

QWIC Performance RD10 Speed

De QWIC Performance RD10 Speed is tijdens de Elektrische fietstest 2018 van het Algemeen Dagblad, in samenwerking met fietstest.nl, gekozen tot testwinnaar Beste Koop’ in de categorie ‘Speed Pedelec’ (e-bikes met een snelheid tot en met 45 km/h). Daarmee troeft QWIC waardige concurrenten af zoals; Stromer en daarnaast Riese & Müller, Batavus en Klever. De Performance RD10 kenmerkt zich niet alleen door zijn sportieve karakter maar ook het aansprekende design en uitgebalanceerde ondersteuning. Kortom, de krachtige achterwielmotor in combinatie met derailleurversnellingen zorgt voor een enorm sportieve rijervaring. – Algemeen Dagblad Fietstest 2018

www.fietstest.nl/fietsen/speed-pedelecs/qwic-performance-rd10-speed-2018/
Studiobeeld Performance MN380

QWIC Performance MN380

De QWIC Performance MN380 is door het Duitse magazine Focus tijdens de test zeer goed in de smaak gevallen. Met maar liefst een ‘zeer goed’, Nederlands cijfer 8,3 heeft de Performance MN380 voor de tweede keer zeer goed gescoord in een elektrische fietstest. Samengevat is de hoge waardering met name te danken aan zowel de sterke motor als het grote bereik van de accu en het overzichtelijke display. Ook op het remsysteem scoort de fiets erg goed, deze wordt namelijk door de jury bekroond met de maximale score van 6 sterren. “De QWIC Performance MN380 is een wendbare en zeer comfortabele stadsfiets met een koninklijk bereik. De goede uitrusting en mooie details maken deze e-bike van het Nederlandse merk QWIC zeer aantrekkelijk.” – Focus Magazine 2018

www.focus-magazin.de/
Losstaand beeld van de MN8 herenmodel

QWIC Premium MN8

Daarnaast is de QWIC Premium MN8 tijdens de Bike Pedelec Awards 2019 gekozen door Extra Energy als beste elektrische fiets in de categorie ‘Classic’ en ‘Easy’. Extra Energy is de Duitse equivalent van de ANWB. Extra Energy behartigt de belangen van consumenten op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. In totaal zijn er 136 e-bikes getest. Juryrapport: “A classic, top-class pedelec: the QWIC Premium MN8 combines an upright riding position and low step-through with pleasantly smooth assistance, agile handling and a fantastic motor.” – Extra Energy, 2018

extraenergy.org/main.php?language=de&category=products&subcateg=169&id=92350
Studiobeeld Performance MN380 zijaanzicht

QWIC Performance MN380

Verder is ook de beoordeling van de QWIC Performance MN380 om trots op te zijn. Deze elektrische fiets met Brose middenmotor is namelijk door het panel van Extra Energy beoordeeld met ‘Very Good’. Extra Energy werkt samen met de ANWB en behartigt de belangen van consumenten op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. In totaal zijn er 136 elektrische fietsen getest.

extraenergy.org/main.php?language=de&category=&subcateg=&id=92367
Losstaand beeld Premium FN7.1 Dark Antraciet dames

QWIC Premium FN7.1

De combinatie van comfort maar ook de 7 versnellingen, een zeer krachtige motor en de fluisterstille aansturing maken de QWIC Premium N7.1 een echte prijswinnaar. Zo is de QWIC Premium N7.1 al meerdere jaren achter elkaar gekozen tot ‘Beste elektrische fiets met voorwielmotor’. Daardoor is dit een zeer comfortabele elektrische fiets voor woon-werkverkeer. Concluderend door het testpanel: “Deze fiets is zeer goed afgewerkt en heeft een prima actieradius. Verder heeft de N7.1 een sterke ondersteuning, een extra stevig slot, prettige rijeigenschappen, geïntegreerde verlichting en zelfs een handige gadget: een usb-aansluiting in het display.” – Testwinnaar volgens ANWB (2016, 2017), Telegraaf (2016, 2017, 2018) en Elektrischefietsen.com

www.anwb.nl/fietsen/test/elektrische-stadsfietsen-2017
Zijaanzicht van de elektrische vouwfiets van QWIC

QWIC Compact FN7

De QWIC Compact FN7 is in 2017 door het Algemeen Dagblad verkozen tot beste E-vouwfiets. Het goed afleesbare display zit links op het stuur bevestigd en is weliswaar niet afleesbaar maar wel zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de elektrische vouwfiets is voorzien van een QWIC 35 Nm voorwielmotor met rotatiesensor. De ondersteuning is zeer vloeiend en onder alle omstandigheden krachtig. De e-bike voelt veilig en stevig aan en kent een zeer fijne zithouding. De QWIC kenmerkt zich dankzij een zeer stijf frame en het beste rijcomfort uit de test.

elektrischefietstest.nl/news/ad-elektrische-fiets-test-2017/
QWIC Trend MN7.2HS11 heren Arctic Blue

QWIC Trend MN7.2 HS11

Het maandblad Plus Magazine koos de QWIC T-MN7.2 HS11 als beste elektrische fiets met middenmotor tijdens de 2016 fietstest. Het maandblad heeft 11 elektrische fietsen onder de loep genomen en de e-bike van QWIC kwam als beste uit de test, een resultaat om dus trots op te zijn. De QWIC e-bike met middenmotor viel vooral op door de mooie afwerking. Daarnaast de uitstekende stille ondersteuning en het comfortabele rijgedrag: “Een topfiets voor een scherpe prijs. Een terechte Plusmagazine testwinnaar!”

www.plusonline.nl/
Premium A2.1 Red Dot Award winning e-bike from QWIC in 2014

QWIC Premium A2.1

De QWIC A2.1 e-bike heeft de prestigieuze Red Dot Award 2014 gewonnen. De stoere elektrische fiets kreeg de hoogste waardering toebedeeld in de categorie Outdoor, Leisure & Sports. De 40-koppige jury was onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp en beloonde dit met de internationaal erkende designprijs: Red Dot Product Design 2014.

www.tweewieler.nl/fietsen/artikel/2014/03/qwic-wint-red-dot-award-1018042