Nieuwsbrief inschrijving
Nieuwsbrief inschrijving:

De elektrische fiets is enorm in opmars niet alleen bij oudere, maar ook bij de bevolkingsgroep tot 45 jaar. De elektrische fiets is een kostbaar bezit en daar wilt u dan natuurlijk ook het maximale uit halen. Hier bij QWIC geven wij graag een paar tips & trucs, zodat u het maximale uit uw elektrische fiets kunt halen.

Verschillende aandrijvingen

Drie verschillende vormen van aandrijvingen met ieder zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is de elektrische fiets met een voorwielmotor vaak lager geprijsd dan een met een middenmotor. De aandrijving van de middenmotor heeft weer een laag zwaartepunt. Wil je meer een vloeiende en natuurlijke aandrijving voelen? dan is de achterwielmotor echt een aanrader. Weten welke motor het beste bij jouw rijstijl past? QWIC vertelt je graag iets meer over de verschillen tussen deze drie motoren.

Lees meer …

 

QWIC performance MN380 elektrische fiets met Brose middenmotor en riemaandrijving
sportief schakelen QWIC Performance MD10 elektrische fiets

Verschillende Versnellingen

Welke soort versnelling op je E-bike? Bij een elektrische fiets spelen de versnellingen een andere rol dan bij een normale fiets, zo kunnen de versnellingen invloed hebben op de positie van de motor, het type kettingkast en het onderhoud van de fiets. Heb je al moeite met kiezen? QWIC vertelt je graag iets meer over deze drie versnellingen.

Lees meer …

Verhoog je actieradius

Het is altijd lastig om de exacte actieradius van een bepaald model te benoemen, omdat er gewoon meerdere factoren bepalend zijn. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld: het gewicht van de fietser, de weersomstandigheden, welke wegen je gebruikt enzovoorts. Natuurlijk is het type accu ook van belang en heb je bij de modellen van QWIC verschillende accu opties. Buiten de verschillende soorten accu’s om heeft QWIC ook nog een aantal handige tips voor een vergrote actieradius.

Lees meer …

Performance MD10

Opladen accu

Van alle onderdelen van de elektrische fiets is de accu het meest belangrijkste onderdeel. Dit komt met name doordat de accu de minst lange levensduur heeft vergeleken met de andere onderdelen. Behandel daarom de accu met zorg. Nu denk je wat kan er nou mis gaan met het opladen van een accu? Je doet de stekker in het stopcontact en haalt hem eruit wanneer het lampje aangeeft dat de accu vol is. Hoewel je hierbij niks verkeerds doet heeft QWIC een paar handige tips voor het opladen van de accu.

Lees meer …

Onderhoud

Goed onderhoud van je elektrische fiets hoeft niet te betekenen dat het niet door jezelf uitgevoerd kan worden. Er zijn veel dingen die u al zelf kunt doen vaak zelfs zonder gereedschap. Je E-bike is natuurlijk een kostbaar bezit en daar wil je natuurlijk zuinig mee omgaan. Daarom heeft QWIC een paar handige tips voor u.

Lees meer …