Ruud Lubbers
In memoriam: Ruud Lubbers | 1939-2018
Vorige artikel

Vergroot de actieradius van jouw accu

Help mij kiezen, de QWIC Premium serie met een man die rijdt rond met zijn Premium MA8 Matte Black en passeert het treinspoor,

Het is altijd lastig om de exacte actieradius van een bepaald model te benoemen, omdat er gewoon meerdere factoren bepalend zijn. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld: het gewicht van de fietser, de weersomstandigheden, welke wegen je gebruikt enzovoorts. Natuurlijk is het type accu ook van belang en heb je bij de modellen van QWIC verschillende accu opties. Buiten de verschillende soorten accu’s om heeft QWIC ook nog een aantal handige tips voor een vergrote actieradius.

  • Schakel door de versnellingen net zoals u in de auto zou doen, schakel dus terug bij een stoplicht of aan het begin van een heuvel naar een lichtere versnelling. Vervolgens schakel je tijdens de rit weer naar de hogere versnellingen.
  • Zorg voor een juiste bandenspanning.
  • Ben je uitgerust of heb je de wind in de rug? Zet dan de trapondersteuning uit of lager, dit scheelt behoorlijk in de kilometers.
  • Wanneer het je nog lukt om uit stilstand makkelijk weg te fietsen zonder trapondersteuning raden wij dit zeker aan, omdat bij het wegrijden de motor veel energie gebruikt.
  • Mocht je een lange tocht maken neem dan altijd je oplader van de accu mee. Er zijn meer dan genoeg plekken waar je de accu kunt opladen, terwijl jij lekker op het terras zit.
  • Maak je nou echt lange fietstochten, overweeg dan om een tweede accu aan te schaffen zodat je tijdens de tocht de accu kan verwisselen.

Klik hier voor meer informatie over de actieradius en volledige kennisgeving over de accu van een elektrische fiets.

Volgende artikel
Hydraulische schijfremmen
De verschillende remsystemen