Tips & Trucs

Man checkt bandenspanning e-bike

Een elektrische fiets is een zeer kostbaar bezit. Zoals bij veel producten is het dan ook erg belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Onderstaand verschillende belangrijke aspecten voor het onderhoud van de e-bike.

Onderhoud

Goed onderhoud van je elektrische fiets hoeft niet te betekenen dat het niet door jezelf uitgevoerd kan worden. Er zijn veel dingen die je al zelf kan doen, vaak zelfs zonder gereedschap. Je e-bike is natuurlijk een kostbaar bezit en daar wil je natuurlijk zuinig mee omgaan. Daarom heeft QWIC een paar handige tips voor jou. Lees meer over onderhoud.

Accu

Het is altijd lastig om de exacte actieradius van een bepaald model te benoemen, omdat er gewoon meerdere factoren bepalend zijn. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld: het gewicht van de fietser, de weersomstandigheden, welke wegen je gebruikt enzovoorts. Natuurlijk is het type accu ook van belang en heb je bij de modellen van QWIC verschillende accu opties. Buiten de verschillende soorten accu’s om heeft QWIC ook nog een aantal handige tips voor een vergrote actieradius. Lees meer over je accu.

Opladen

Van alle onderdelen van de elektrische fiets is de accu het meest belangrijkste onderdeel. Dit komt met name doordat de accu de minst lange levensduur heeft vergeleken met de andere onderdelen. Behandel daarom de accu met zorg. Nu denk je “wat kan er nou mis gaan met het opladen van een accu?”. Je doet de stekker in het stopcontact en haalt hem eruit wanneer het lampje aangeeft dat de accu vol is. Hoewel je hierbij niks verkeerds doet heeft QWIC een paar handige tips voor het opladen van de accu. Lees meer over opladen.