Online e-bike handleiding

Handige informatie over jouw e-bike

Gefeliciteerd!

Ready – Set – Go!

Wij zijn ontzettend trots om jou bij onze QWIC community te verwelkomen. Maar voordat het fietsplezier kan beginnen, nemen we je graag nog even mee door deze online e-bike handleiding. Zo zorgen we ervoor dat je helemaal startklaar, optimaal en veilig kunt genieten van jouw nieuwe QWIC e-bike.

Waarvoor dient de registratie van mijn e-bike?

Voordat je met je ‘stalen ros’ de weg op kan en het fietsplezier van start kan gaan, raadt QWIC jou aan om je elektrische fiets online te registreren.

-> Meer over e-bike registratie

Hoe vind je de ideale zithouding?

Waarom is een juiste zithouding belangrijk en hoe stel je jouw e-bike naar jouw wens af? Lees meer over wat de ideale zithouding is en hoe je de verstelbare fietsonderdelen kunt afstellen

-> Meer over de ideale zithouding

Verstelbare fietsonderdelen

Het fietszadel
De juiste zadelhoogte is belangrijk om een goede zitpositie aan te nemen tijdens het fietsen.
-> Fietszadel afstellen

 

Het fietsstuur
De juiste stuurafstelling is belangrijk om je rit comfortabel te maken.
-> Fietsstuur afstellen

 

Geveerde voorvork
Om schokken van het wegdek op te vangen, heeft je e-bike een geveerde voorvork. Deze kun je zelf, of met je QWIC dealer, afstellen zodat de rit ook op hoge snelheden comfortabel verloopt.
-> Voorvork afstellen

De accu van mijn elektrische fiets

De accu is een van de belangrijkste onderdelen van een e-bike en bepaalt voor een groot stuk de prestaties en rijervaring van een elektrische fiets. Lees meer over de positie, opladen en veiligheid omtrent e-bike accu’s.

-> Meer over de e-bike accu

Hoe ver kun je met een volle accu fietsen?

Hoe ver kun je met een volle accu fietsen? De actieradius is een bewogen begrip binnen de elektrische fietsindustrie. Vaak is het lastig om een bepaalde actieradius te garanderen omwille van talrijke beïnvloedingsfactoren. QWIC probeert het je zo duidelijk mogelijk uit te leggen!

-> Meer over de actieradius

De elektrische ondersteuning van jouw fiets

Een e-bike voorziet jou van elektrische trapondersteuning. Zo geeft de motor jou een duwtje in de rug, wat het fietsen stukken makkelijker én sneller maakt. Lees meer over hoe je de elektrische ondersteuning activeert en bedient!

-> Meer over trapondersteuning

Hoe bedien je een elektrische fiets?

Met het display bedien je voor een groot stuk jouw elektrische fiets en kun je relevante fietsinformatie aflezen zoals de huidige acculading, snelheid en afgelegde kilometers.

-> Meer over display

Voorkomende problemen

Het kan voorkomen dat je e-bike via het display een storing meldt of dat een bepaalde functionaliteit niet werkt tijdens het fietsen. Wij lichten de meest voorkomende problemen toe.

-> Meer over voorkomende problemen

Hoe moet je een e-bike onderhouden?

Om het maximale uit je e-bike te halen is er regelmatig onderhoud nodig. Een groot deel hiervan moet bij jouw QWIC service-punt gebeuren. Zelf kun je echter ook een hoop doen om de levensduur van je elektrische fiets te optimaliseren!

-> Meer over e-bike onderhoud

Wat kan ik zelf doen?

Een elektrische fiets schoonmaken en zelf voldoende onderhouden heeft een positieve impact op de levensduur van de fiets. Lees meer over wat je zelf kan doen.

-> Hoe kan je zelf je e-bike onderhouden

Onderhoudsbeurten bij de QWIC dealer

Jouw QWIC dealer speelt een belangrijke rol wat het onderhoud van jouw elektrische fiets betreft. Bepreek samen daarom een goed onderhoudsplan.

-> Lees meer over onderhoudsbeurten

Welke garantietermijn geldt op mijn e-bike?

Voor alle e-bikes van QWIC geldt wettelijke garantie. Indien jouw fiets gedurende de garantieperiode defect blijkt te zijn vanwege een afwijking aan materiaal of uitvoering, kun je via jouw QWIC dealer hierop aanspraak maken.

Let op: Actiematig kan QWIC unieke garantievoorwaarden bieden, zoals de 5-jaar-garantie-actie. Deze unieke voorwaarden zijn leidend en kunnen afwijken van de wettelijke garantiebepaling.

-> Meer over wettelijke garantie

Hoe kan ik diefstal voorkomen

E-bikes zijn erg gestegen in populariteit en dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij dieven. Hoe zet je een e-bike veilig op slot? QWIC heeft een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

-> Meer over diefstal voorkomen

Waar kan ik mijn e-bike handleiding vinden?

Jouw e-bike komt standaard met een fietshandleiding. In de handleiding vind je informatie en specifieke instructies over hoe jouw e-bike model werkt en afgesteld kan worden.

-> Vind hier jouw e-bike handleiding