Fietszadel afstellen

Lees hier hoe je jouw fietszadel kan afstellen

Het afstellen van je fietszadel

De zadelhoogte heeft een directe invloed op gezondheidsklachten zoals rug- of knieklachten. Het fietszadel afstellen is daarom van groot belang. Het juist afstellen zorgt er daarnaast kortom voor dat je ultiem fietscomfort ervaart!

Lees onderaan snel meer hoe je het fietszadel van jouw QWIC e-bike juist kunt afstellen.

Premium Q e-bike van QWIC

Wat is de optimale zadelhoogte?

Om de juiste hoogte van jouw zadel te bepalen, raden we aan om al zittend op het zadel je voet te laten rusten op de pedalen in de laagste stand. In deze stand zou je knie nog licht gebogen moeten zijn. Wanneer de voeten plat op de grond kunnen rusten, staat het zadel te laag. 

Ter controle kun je vervolgens ook nog naast je fiets staan. Als het zadel gelijk loopt met je heuphoogte staat het fietszadel juist afgesteld. 

Wat is de optimale positie van het zadel?

Naast het afstellen van de zadelhoogte kun je het best ook de horizontale positie van het zadel aanpassen om knieklachten te voorkomen. 

Ga opnieuw op het zadel zitten, leun hierbij eventueel tegen een muur. Zet je rechtervoet op de rechterpedaal en positioneer de pedaal vervolgens parallel met de grond, richting het voorwiel. In de juiste positie zou de voorkant van de knieschijf op gelijke lijn moeten staan met het pedaal. 

Selecteer jouw e-bike voor specifieke richtlijnen

Hoe je specifiek het zadel van jouw QWIC fiets kunt afstellen, hangt af van het e-bike model. Selecteer jouw e-bike voor specifieke informatie en instructies over het juist afstellen van jouw e-bike.

Wist je dat?

Wist je dat onze nieuwe e-bike zadels en handvatten uitsluitend uit kunstleer bestaan? QWIC zet zich hiermee in voor een duurzaam productieproces van onze e-bikes. 

De productieverwerking van echt leer vraagt een aanzienlijke hoeveelheid water, energie en chemicaliën. Daarbij heeft de vee-industrie een enorme impact op onze CO2-uitstoot. 

  • Award winning design

    nationaal & internationaal erkend

  • Vakmanschap

    vernieuwend van Nederlandse bodem

  • 750+ verkooppunten

    de beste service altijd dichtbij

Blader door de digitale brochure!

NIEUW | QWIC brochure 2023