Verende voorvork afstellen

Hoe stel je de voorvork van je elektrische fiets af?

Waarvoor dient een verende voorvork?

Een verende voorvork dient om schokken tijdens het fietsen op te vangen, bijvoorbeeld wanneer je over de stoeprand rijdt. Omdat je met een e-bike snel hoge snelheden kunt bereiken, is een verende voorvork wezenlijk onderdeel van ultiem rijcomfort.

In principe bestaan er twee soorten verende verende vorken: vorken met luchtvering en vorken met stalen vering. QWIC e-bike beschikken altijd over luchtgeveerde voorvorken omdat men hierbij de vering uiterst nauwkeurig kan instellen. 

Het voordeel van een geveerde voorvork?

Een goed afgestelde voorvork draagt bij tot ultiem rijcomfort. Op vooral hobbelige en onverharde wegen zijn elektrische fietsen met een verende voorvork uiterst comfortabel: met geveerde e-bikes heb je aanzienlijk minder last van trillingen. Het grote voordeel hiervan is dat je e-bike dankzij de vering beter bestuurbaar is. 

De verende voorvork afstellen

Een luchtgeveerde voorvork kun je afstellen op basis van jouw eigen gewicht, het terrein waarin je rijdt en jouw persoonlijke voorkeur wat betreft rijstijl.

QWIC e-bikes beschikken over een luchtgeveerde voorvork met lock-out functie. Met deze vergrendelfunctie kun je optioneel de vering uitzetten. Om de vering in de vork tijdelijk uit te schakelen kun je de vergrendelingsknop met de klok mee draaien. Dit is bijvoorbeeld handig als je met hoge snelheden rijdt. Het verhoogt het rendement van de e-bike, maar gaat ten koste van het comfort. 

Indien de voorvork te stijf of te los voor je is, kan jouw QWIC dealer helpen om de juiste instelling te vinden. Deze preload afstelling zit aan de linkerkant van de voorvork onder de dop.

E-bike wiki

Wil je meer weten over e-bikes? Maak dan gebruik van onze zelfgeschreven e-bike wiki; een online kennisbank die jou alles over e-bikes uitlegt!

Bekijk e-bike wiki

  • Award winning design

    nationaal & internationaal erkend

  • Vakmanschap

    vernieuwend van Nederlandse bodem

  • 750+ verkooppunten

    de beste service altijd dichtbij

Blader door de digitale brochure!

NIEUW | QWIC brochure 2023