Nieuwsbrief inschrijving
Nieuwsbrief inschrijving:

Plusmagazine: Testwinnaar QWIC T-MN7.2

Beste elektrische fiets | QWIC T-MN7.2 HS11 testwinnaar met middenmotor
Het maandblad PlusMagazine koos de QWIC T-MN7.2 als beste elektrische fiets met middenmotor van 2016. Het maandblad nam dit jaar 11 fietsen onder de loep en de e-bike van QWIC kwam als beste elektrische fiets uit de test. De QWIC e-bike met middenmotor viel vooral op door de mooie afwerking, uitstekende stille ondersteuning en het comfortabele rijgedrag: ‘een topfiets voor een scherpe prijs. Een terechte Plusmagazine testwinnaar!

Acht consumenten, in leeftijd variërend van 52 tot 68 jaar, hebben twaalf elektrische fietsen aan een kritische test onderworpen. De testrijders hebben in totaal 513 kilometer gefietst over een gevarieerd parcours. Deels door het bos, over verharde en onverharde wegen. In het tien kilometer lange parcours zat een pittige klim en een snelle afdaling. Daarbij werd onder meer gekeken naar rijeigenschappen, comfort, bediening en functionaliteit, afwerking en uitrusting. De fietsen scoorden op alle onderdelen punten en kregen van iedere testrijder een rapportcijfer voor het geheel. De cijfers werden omgerekend naar een eindcijfer. Daarbij wogen bijvoorbeeld de rijeigenschappen zwaarder mee dan de afwerking en uitrusting.

Uit de twaalf geteste e-bikes kwam de QWIC T-MN7 2 HSII, uitgerust met de nieuwe Bafang Max Drive middenmotor, als testwinnaar uit de bus. De jury was zeer lovend over de beste elektrische fiets: “Bij de QWIC testfiets klopt werkelijk alles. De fiets rijdt uitstekend en voelt uitermate betrouwbaar aan. Ook zonder ondersteuning rijdt de fiets ondanks zijn wat ­hoge gewicht licht en soepel. De Bafang-middenmotor geeft een soepele maar krachtige ondersteuning. De ondersteuning is in vijf standen te activeren, maar op de vlakke weg is de eerste stand voldoende. Pas bergop moest er naar een hogere stand worden geschakeld. De motor is uitzonderlijk stil. De afwerking is uitstekend en aan details is gedacht. Topfiets voor een heel scherpe prijs.”

Het testpanel van PlusMagazine had dit te zeggen over de beste elektrische fiets van QWIC:
De QWIC T-MN7.2 rijdt uitstekend en voelt uitermate betrouwbaar aan. De Bafang middenmotor geeft een soepele maar krachtige ondersteuning. De ondersteuning is in vijf standen te activeren maar op de vlakke weg is de eerste stand voldoende. Pas bergop moest er naar een hogere stand worden geschakeld.
De motor is uitzonderlijk stil en de fiets heeft een geveerde voorvork voorzien van lock-out en zadelpenvering. De afwerking is uitstekend en aan de details is gedacht. De handgrepen en zadel kleur passen precies bij deze fiets. Topfiets voor een hele scherpe prijs! 
Testpanel Plusmagazine testwinnaar QWIC T-MN7.2| Eindbeoordeling 8.5