Elektrische fietsen – dames

Wis filter

12 e-bikes

Elektrische damesfiets

Ben je op zoek naar een elektrische damesfiets? In onze collectie vind je the best of the best: moderne en comfortabele e-bikes waarmee het jou altijd ‘voor de wind’ gaat. Met onze elektrische fietsen voor dames kan het allemaal.

Elektrische fiets voor dames kopen?

Een elektrische fiets voor dames biedt veel voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer bezweet op het werk aan te komen. Hoe dat zit? De welbekende trapondersteuning zorgt ervoor dat de af te leggen route je ‘voor de wind’ gaat. De trapondersteuning biedt namelijk precies dat steuntje in de rug, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren en toch sneller vooruit komt dan op een normale fiets. Bovendien kom je met het unieke design van de fietsen voor dames ook nog eens goed voor de dag. Win-win dus!

In de collectie elektrische fietsen voor dames vind je modellen met en zonder laag frame, zodat er altijd een model bij jouw wensen past. Benieuwd welke e-bike damesfiets het beste bij je past? Doe de ‘Help mij kiezen’ test en kom te weten welke fietsen interessant voor je zijn. Of je nu op zoek bent naar een lage instap, liever voor een sportief damesframe kiest of op zoek bent naar de beste service; QWIC heeft het allemaal.

Comfort en design met een elektrische damesfiets

Naast comfort en design zijn de technische specificaties minstens even belangrijk. De mate waarin bepaalde technische specificaties belangrijk zijn, hangt ook af van het doel waarvoor het wordt aangeschaft. Wil je de elektrische fiets gebruiken als vervoermiddel voor naar het werk? Dan is het goed om te letten op de actieradius. Ook voor het maken van lange fietstochten is het fijn om rekening te houden met de actieradius.

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je kunt fietsen met een volle accu. Dit verschilt per elektrische fiets en kan oplopen tot meer dan 180 km. Lees meer informatie over de actieradius en hoe deze door de bestuurder en de omgeving kan worden beïnvloedt.

Premium Q van QWIC

Award-winnende elektrische fietsen

Het design en de kwaliteit van onze elektrische fietsen is niet onopgemerkt gebleven. We hebben al diverse awards in ontvangst mogen nemen. In onze collectie met innovatieve tweewielers werd onze Premium Q series Q MN8 Belt tijdens de Algemeen Dagblad Elektrische Fietstest 2021 gekozen tot testwinnaar ‘Beste Koop’. 

Benieuwd welke prijzen we nog meer hebben gewonnen? Ontdek het overzicht met awards. Of wil je onze award winnende fietsen met eigen ogen bekijken? Bekijk het aanbod elektrische fietsen voor dames en heren bij de dichtstbijzijnde dealer.

Dames e-bike met lage instap

Elektrische fietsen voor dames kun je vaak herkennen aan de lage instap. Het diagonale frame zorgt voor een makkelijke op- en afstap, waardoor deze elektrische fietsen onder dames vaak geliefd zijn. Bij een elektrische fiets met lage instap wordt er vaak gebruik gemaakt van een middenmotor.

Middenmotor

De middenmotor bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in het middelste deel van de e-bike. Dit noemen we ook wel de trapas van de elektrische fiets. Dames en heren kunnen beide een voorkeur hebben voor een middenmotor, doordat de fiets makkelijker op te tillen is. 

Daarnaast heeft de middenmotor een hoge actieradius en een krachtig vermogen. Ook kunnen fietsers met deze motor meer stabiliteit ervaren. Dit komt doordat het gewicht zich over de hele fiets verspreidt en zich niet centreert aan de voor- of achterzijde.

Andere motoren voor een vrouwen e-bike

Naast de middenmotor is het ook mogelijk om te kiezen voor de voorwielmotor of de achterwielmotor. Doordat iedere motor een andere plek in de fiets heeft, zitten er ook verschillende voordelen aan. 

Zo biedt de achterwielmotor vaak een natuurlijke en stille ondersteuning. Het achterwiel is dankzij de motor wel zwaarder, waardoor het optillen van de fiets lastiger kan zijn. Vaak is er ook meer onderhoud nodig. Een voorwielmotor staat daarentegen bekend om het makkelijke gebruik en het onderhoudsvriendelijke karakter. Wel kan de voorwielmotor minder krachtig en stabiel zijn.

Innovatieve e-bikes voor dames

Duurzaamheid vormt de basis van onze innovatieve fietsen. Elektrische fietsen zijn immers een toekomstige sterke modaliteit. 

‘’80% van alle autoritten is korter dan 20 km, en zelfs de helft is korter dan 7 km, dat is de perfecte afstand voor een e-bike!’’ 

Bovendien zijn elektrische fietsen niet alleen ideaal voor de korte afstanden die horen bij woon-werkverkeer, maar is het ook de lange afstand die het vervoermiddel steeds populairder maakt. Of de af te leggen afstand kort of lang is maakt geen verschil meer, want met een e-bike voor dames kom je nooit meer bezweet aan op je bestemming.

Ben jij meer een sportief type of gaat de voorkeur naar een elektrische stadsfiets? Ook voor dit type fiets ben je bij ons aan het juiste adres. In ons aanbod vind je namelijk ook diverse elektrische fietsen voor dames met een sportief design.

Ben je op zoek naar een elektrische transportfiets? In onze accessoires collectie vind je de voordrager die je kunt toevoegen aan alle fietsen in onze collectie. Handig voor het plaatsen van tassen of een mandje. Wie weet fiets jij deze zomer nog de zon tegemoet op een van onze elektrische fietsen voor dames.