Elektrische fietsen – heren

Wis filter

13 e-bikes

Elektrische herenfiets

Op zoek naar een elektrische herenfiets? QWIC staat voor je klaar. Onze robuuste e-bikes onderscheiden zich door hun stoere uitstraling en strakke design. Bekijk onze modellen hieronder.

Als je op zoek bent om een nieuwe elektrische fiets te kopen zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten. Bijvoorbeeld waarvoor je je e-bike wil gebruiken. 

Wil je je e-bike voor lange afstanden gebruiken? Daarvoor heb je een krachtige accu nodig die een grote actieradius biedt, deze bepaalt hoeveel kilometer je met een volle accu kunt fietsen zonder tussendoor op te laden. Lees hier meer over de actieradius.

Elektrische herenfiets herkennen

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. De elektrische fiets voor heren is met name te herkennen aan de hoge bovenbuis. Dit geeft het frame meer stabiliteit tijdens het fietsen. Daartegenover staat het frame met lage instap nog altijd symbool voor de vrouwenfiets. 

Tegenwoordig ligt er minder nadruk op het verschil tussen een mannen- of vrouwenframe, zowel traditioneel als elektrisch, en is het meer een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een herenframe oogt sportief en is vaak wat steviger, terwijl een damesframe meer comfort biedt bij het op- en afstappen.

Voor de productie van QWIC fietsen worden uitsluitend hoogwaardige componenten gebruikt, waarmee we ons onderscheiden. Naast ons aanbod zijn er diverse andere bekende merken die ook elektrische fietsen verkopen. Enkele voorbeelden zijn Gazelle, Sparta, Batavus, VanMoof en Giant.

Elektrische herenfiets met middenmotor

Een e-bike met middenmotor wordt een elektrische fiets bedoeld waarbij de motor zich in het midden van het frame bevindt, rond de trapas van de pedalen. Dit zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling over het frame en geeft de fiets meer stabiliteit op de weg. 

Een ander groot voordeel van een middenmotor is dat deze de pedalen aandrijft, in plaats van een wiel. Deze trapondersteuning voelt natuurlijker aan, waar bij een voorwielmotor of achterwielmotor dit voelt of je voortgetrokken wordt of een duw in je rug krijgt. 

Verder heb je bij een middenmotor de keuze uit verschillende versnellingssystemen, zoals een derailleur- of naafversnelling.

Andere motoren op heren e-bikes

Bij een elektrische mannenfiets kan naast de middenmotor ook gekozen worden voor een voorwielmotor of een achterwielmotor.

In onze collectie vind je verschillende soorten tweewielers met verschillende motoren en designs. Naast elektrische fietsen voor zowel heren als dames zijn er ook enkele unisex fietsen die perfect voor iedereen geschikt zijn. 

E-bikes voor mannen

De nog altijd toenemende populariteit van elektrische fietsen is voor ons de bevestiging dat dit het ultieme vervoermiddel is. We geloven dat de e-bike een serieus alternatief is op de korte autorit. 

‘’80% van alle autoritten is korter dan 20 km, en zelfs de helft is korter dan 7 km, dat is de perfecte afstand voor een e-bike!’

Op onze design e-bikes ervaar je comfort terwijl je door de stad of natuur raast. Ook voor dagelijks woon-werkverkeer wordt je elektrische fiets onmisbaar vanwege de snelheid en het gemak waarmee je je verplaatst.

Speciaal voor de avontuurlijke fietser hebben we het adventure segment ontwikkeld. Hiermee beweeg je soepel over zowel asfalt als off-road routes. 

Hieronder vind je de verschillende series waarin wij onze elektrische fietsen voor heren en dames onderverdelen:

  1. Adventure
  2. Comfort

Na het kiezen van de serie die het best bij jou past, kun je op basis van de volgende eigenschappen je ideale e-bike selecteren. Hierbij kijk je naar de volgende dingen: 

Motorpositie, een e-bike kan door een voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor aangedreven worden. 

Het meest wezenlijke verschil merk je aan de fietservaring. Een achterwielmotor geeft je het gevoel een duwtje in de rug te krijgen, en een voorwielmotor lijkt je meer voort te trekken. Een middenmotor ondersteunt de trapas, wat het meest natuurlijk aanvoelt.

Ook de soorten versnellingssystemen verschillen per elektrische fiets. Hierbij is de keuze tussen een naafversnelling, een traploze naafversnelling en een derailleursysteem. Ook bestaan er QWIC elektrische fietsen met een automatische versnelling. Hierbij schakelt de fiets zelf naar de optimale versnelling. 

Je vindt je perfecte e-bike natuurlijk niet op een foto, maar door hem in het echt te zien en een testrit te maken. Daarom raden we aan om langs te gaan bij een van onze QWIC dealers, of bij onze eigen Experience Center. Met 750 verkooppunten is de beste service altijd dichtbij. Vind hier een dealer bij jou in de buurt.

Onze awards

Ons innovatieve design is meermaals beloond met awards. Onze Atlas Derailleur uit de Adventure Serie komt als testwinnaar uit de bus en won onder anderen de German Design Award  en de  ElektroRad Award. Bekijk hier het overzicht met alle awards die we vanaf 2016 in ontvangst hebben mogen nemen.

Elektrische fiets voor heren: welke e-bike past bij mij?

Het is belangrijk om de e-bike te kiezen die het best bij jouw behoeften past. Dit kan lastig zijn vanwege het grote aanbod aan e-bikes. Om je te helpen bij je zoektocht naar jouw ideale e-bike hebben we een ‘Help mij kiezen’ test ontworpen. Door een aantal simpele vragen te beantwoorden vind je de elektrische fiets die perfect bij jou past. 

Er is een verschil in de fietservaring tussen de verschillende soorten modellen. Wat je voorkeur ook heeft, het best is om langs te komen voor een testrit bij onze Experience Center in Amstelveen, of een QWIC dealer om de verschillen zelf te kunnen voelen. Ook kunnen onze experts je hier meer vertellen over al onze elektrische fietsen voor heren en dames.