RD9

Urban RD9

✔Accu in frame ✔Achterwielmotor ✔Derailleurversnelling

Op de Urban RD9 manoeuvreer je vlot door de drukte van de stad. De combinatie van een achterwielmotor met derailleurversnelling helpt je met snelheid sportief de obstakels binnen de stad te doorkruisen.

Achterwielmotor

De achterwielmotor geeft de Urban RD9 een robuust en krachtig karakter. Met een koppel van 35 Nm behaal je met gemak de topsnelheid van 25 km/h, tevens de maximaal toegestane snelheid voor e-bikes.

Achterwielmotor Lees hier meer

Derailleurversnelling van QWIC e-bike

Derailleurversnelling 9-speed

De Urban RD9 heeft een derailleurversnelling met 9 versnellingen en een schakelbereik van 290%. Dit betekent dat je bij de lichtste versnelling 2.9 meer trapomwentelingen maakt dan bij de zwaarste versnelling. De combinatie van derailleurversnelling met achterwielmotor creëert een sportieve rijbeleving binnen de stad.

Derailleurversnelling | Lees hier meer

Bagagedrager op de Urban RD9

Accu

De accu van de Urban RD9 is innovatief geïntegreerd in het frame. Deze in-het-frame-accu-integratie geeft de Urban RD9 een luxe uitstraling.

Actieradius

Hoeveel km kun je met een volle Urban RD9 accu afleggen? Dat hangt onder andere af van de capaciteit en accugrootte die je kiest:

300 Wh accu (standaard inbegrepen) -> gemiddeld 50 km
400 Wh accu (Meerprijs €170,-) → gemiddeld 65 km
500 Wh accu (meerprijs €320,-) → gemiddeld 75 km

Let op: Bovenstaande gemiddelde afstanden zijn slechts indicaties. De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren. Meer informatie.

LCD bluetooth console

De Urban RD9 beschikt standaard over een klein en compact LCD console dat via een Bluetooth verbinding gekoppeld kan worden aan de smartphone. Via de QWIC app wordt de fiets bediend en alle beschikbare informatie getoond. Deze compacte console kan je upgraden naar het QWIC LCD flatscreen display. In een duidelijk overzicht kan je hier meer informatie van aflezen.

Hydraulische schijfremmen

Hydraulische schijfremmen

De Urban RD9 is uitgevoerd met hydraulische schijfremmen, dit is een remsysteem met de sterkste en zeer veilige remkracht.

Hydraulische schijfremmen Lees hier meer

Verende en verstelbare onderdelen

Verende stuurpen

Met een verstelbare stuurpen kun je de positie van het stuur aanpassen. Zo pas je deels de zithouding van de Urban RD9 naar wens aan.

Verende voorvork 

De Urban RD9 heeft een geveerde voorvork met lock-out functie. Dit maakt de fiets zeer comfortabel.

Verende zadelpen

Het prachtig afgewerkte zadel past perfect bij het luxueuze uiterlijk van de Urban RD9. De combinatie met een verende zadelpen zorgt voor optimaal comfort.

Accessoires op de Urban RD9

MIK bagagedrager

De Urban RD9 beschikt over een MIK bagagedrager; een open systeem waar attributen zoals tassen en manden van diverse merken (AGU, Basil, Racktime, Ortlieb) eenvoudig bevestigd kunnen worden.

Specificaties

 • Tot 180 km
 • 18650 NCM LI-ion
 • Ja
 • 300 Wh - 500 Wh
 • 23,3 kg
 • 35 Nm
 • Achterwielmotor
 • Shimano Acera-9 derailleur
 • M, L
 • 28 Inch
 • Ja
 • 4
 • Ja
 • 290 %
 • Ja
 • Ja
 • Busch & Müller 20 Lux
 • Schwalbe Energizer Life
 • Shimano MT200
 • Shimano MT200
 • Ja
 • 8 uur
 • Vanaf € 1599

Reviews

 1. Andre

  Fijne fiets
 2. Peter

  Ik rijd er nu anderhalf jaar op de RD9 urban ben er heel tevreden over alleen na een paar maanden gingen de spaken v h achterwiel kapot
  Mijn fietsenmaker tevens dealer van Leiden Remco fietsen heeft hem snel opnieuw gespaakt.Ook een beetje lullig dat het stekkertje niet in de fiets past om hem op...
  te laden .Dat wist de fietsenmaker niet Ik zou van Qwic hier een opdate over krijgen dat zal wel niet meer na anderhalf jaar Dan maar de batterij er uit halen ook geen probleem kun je hem op kamertemperatuur opladen.Hij rijd in ieder geval heerlijk achtermotor voelt ook natuurlijk net zo natuurlijk als de middenmoter Het is een aanbeveler deze urban ook de app op de telefoon werkt perfect.Verder lezen
 3. E.Habets

  Heerlijke fiets geweldig , een nadeel, achterwiel breekt steeds de spaken!
 4. Andres van Grondelle

  Mooie fiets voor een leuk bedrag. Wilde niet de hoofdprijs betalen, maar kwaliteit van de goedkoopste serie is ruim voldoende. Frame is netjes gelast en voorzien van een sterke laklaag.
  Accu is voldoende voor stadsritjes ga je veel lange ritten doen, dan kan je beter een zwaardere accu...
  aanschaffen.
  Achterwiel ondersteuning bevalt mij uitstekend, maakt ook geen geluid.
  De app werkt uitstekend, gelijk de modus gewijzigd, want staat standaard op de hoogste stand, dus app installeren is een must, dan kan je hem in de stads modus zetten of te wel eco.. Viel mij op dat ze in winkels hier niks over wisten toen ik zei dat hij op de hoogste stand, dus laagste actieradius staat.
  Minpunt vind ik de snelbinder in 3 kleuren, had liever zwart gehad, maar dit is natuurlijk een QWIC herkenning:-) en ik vind het vreemd dat stekker van lader niet door het gaatje past en je steeds de accu eruit moet halen.. Overigens is accu laden op kamertemperatuur het beste, maar goed toch een slordige misser, als je zo’n mooie geïntegreerde accu plaatst.
  Verder lezen
 5. Daniel

  Na een wachttijd van bijna 9md (en zomerfietsseizoen voorbij), eindelijk de Urban RD9 kunnen ophalen in december. Deze Urban is onze 2de Qwic fiets.
  Je merkt een verschil in constructie t.o.v. mijn (oudere) Performance RD9.2S.
  De Urban is dan ook een instapserie en geen veeleisende...
  Performance-serie.
  Het prijsverschil bepaald dan ook de keuze van de onderdelen. De Urban heeft telkens een maatje minder… remmen, trappers, derailleur, lamp, slot… maar niettemin een mindere fiets voor deze knappe prijs. De kwaliteit is zeer behoorlijk.
  De rijervaring van deze Urban RD9 met achterwielmotor is net hetzelfde als de RD9.2S.
  Een goed evenwicht -en fietsgevoel, en geen (storend) motorgeluid bij het fietsen.
  De gebruikte display is wel klein maar voldoende bruikbaar. De app op de GSM is zeer overzichtelijk, maar ga je ook niet telkens opstarten als je de fiets neemt.
  Het extra display vind ik dan weer duur om extra te installeren.
  Deze Urban heeft ondertussen al 1700km afgelegd en mijn vrouw is vol lof over de fiets.
  Autonomie 500Wh nog wat weinig vind ik, maar is ook te wijten aan de wintertemperaturen, afwachten in de zomer.
  Aan slijtage van ketting en cassette is nog niets te merken, dit heeft een achterwielmotor wel als voordeel. Wel al onmiddellijk andere binnenbanden geplaatst, wij in België zijn Franse ventielen gewoon, beetje onhandig een ‘Hollands’ ventiel.
  Heb wel spijt dat we het witte-aluframe hebben genomen, en niet de donkere lakkleur, oliesporen e.a., op het witte alu zijn niet vlot te poetsen.
  Tot hier toe 5 sterren.

  Minpunt of blunder: Fiets kan niet opgeladen worden met de batterij in het frame, de boring in het frame komt niet overeen met het gaatje van de batterij of de stekker past niet ? Dus telkens batterij uitnemen bij opladen… 🙁
  -1 ster . We blijven Qwic-fan.Verder lezen

 6. Peter

  Heerlijke fiets geweldig die verstelbare ondersteuning heel erg tevreden
 7. Peter

  Van de week na 7 maanden wachten eindelijke mijn RD9 op kunnen halen
  Een heerlijke fiets om op te rijden ben er tevreden en heel blij mee.
  Het lukt mij alleen niet om hem met Bluetooth te koppelen weet niet
  hoe dit kan streepjes code scannen lukte ook niet blijf maar proberen.