E-bike motor

Er zijn drie mogelijke motorposities: voor, midden en achter

De motor is het hart van jouw e-bike

Wat is een e-bike motor?

De motor is één van de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets en samen met de accu de drijvende kracht achter een goede ondersteuning. Elke e-bike motor heeft zijn eigen kenmerken en beïnvloedt het rijgedrag van de fiets. De motoren op de QWIC elektrische fietsen zijn uitvoerig getetst en behoren tot de beste in de fietsmarkt.

Wanneer je op het punt staat een e-bike aan te schaffen, is de hamvraag: welke ligging van motor verkies ik? Heb jij de voorkeur voor een e-bike met een middenmotor, een achterwielmotor of een voorwielmotor?  Wij helpen jou met onderstaande informatie op weg.

Bafang motor van Premium i fiets

E-bike met middenmotor

Sterke en soepele ondersteuning

Elektrisch fietsen met een middenmotor voelt zeer natuurlijk aan. Dit komt door dat de trapondersteuning afhankelijk is van hoe hard je trapt. Een middenmotor geeft de e-bike daarnaast een ideale gewichtsverdeling en dus meer stabiliteit. QWIC legt je graag meer uit over alle voor- en nadelen van een e-bike met middenmotor.

Alles over  middenmotor

E-bike met achterwielmotor

Krachtig en ultiem comfort

Een achterwielmotor staat garant voor ultiem rijcomfort. Met een serieuze duw in de rug zoef je haast naar jouw eindbestemming. Doordat de motor direct is verbonden met het achterwiel, veroorzaakt dit een geweldig snelle en sportieve fietsbeleving. Neigen jouw fietstochten vaak langer dan verwacht te zijn? Dan is een elektrische fiets met achterwielmotor ideaal voor jou!

Alles over achterwielmotor

E-bike met voorwielmotor

Ideaal voor korte afstanden

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn over het algemeen goedkoper dan een midden- of achterwielmotor. Dit komt doordat een voorwielmotor wat kleiner en minder krachtig is. Je kan een voorwielmotor combineren met vrijwel alle versnellingssystemen. Een ander groot voordeel is dat de voorwielmotor meteen bij het weg rijden begint te helpen, en daarbij maakt het niet uit in welke versnelling je wegrijdt.

Alles over voorwielmotor

Maak een proefrit op verschillende typen motoren!

Maak een grondige proefrit voor je een e-bike kiest, let hierbij op de capaciteit van de accu, de ondersteuning en de motorkracht.

Voor een proefrit met een QWIC e-bike is de QWIC showroom en testcenter in Amstelveen the place to be! Hier voorzien onze e-bike experts jou van deskundig advies en uitleg over alle QWIC e-bikes. Maak vervolgens een of meerdere proefritten! Hier kan je alle QWIC e-bike testen, zo ervaar je meteen het fietsgevoel en de verschillen tussen meerdere modellen.

QWIC showroom & testcenter

E-bike begrippen

Heb je alles begrepen?

Bovenstaande tekst omvat meerdere specifieke e-bike begrippen. Weet je niet goed wat deze betekenen? Klik dan onderaan voor meer informatie.

-> Accu | Lees hier meer

-> Versnellingssystemen | Lees hier meer

  • Award winning design

    nationaal & internationaal erkend

  • Vakmanschap

    vernieuwend van Nederlandse bodem

  • 750+ verkooppunten

    de beste service altijd dichtbij

Blader door de digitale brochure!

NIEUW | QWIC brochure 2023