Speed Pedelec

Het ideale vervoersmiddel voor woon-werkverkeer!

Wat is een speed pedelec?

Nu de elektrische fiets zich heeft gevestigd in Nederland, is het de beurt aan de speed pedelec. Deze razendsnelle e-bikes halen een snelheid van maar liefst 45 km/h. Daarom zijn er aan speed pedelecs andere verkeersregels verbonden, want deze elektrische fietsen behoren tot de categorie bromfietsen. Steeds meer mensen gebruiken de speed pedelec als alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. Door de snelheid en het hoge comfort is de speed pedelec een ideaal vervoersmiddel voor woon-werkverkeer.

Bekijk onze speed pedelecs

man met zonnebril en e-bike

Verschillende soorten speed pedelecs

QWIC heeft drie verschillende speed pedelecs in het assortiment. Deze kenmerken zich door de krachtige ondersteuning, hoogwaardige componenten en uitzonderlijke prestaties. Bij onze speed fietsen is er onder andere keuze in het soort motor. Zo kun je kiezen tussen een speed pedelec met een middenmotor of achterwielmotor. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je liever met sportieve derailleurversnellingen of een naafversnelling fietst.

QWIC Performance MA11 Speed trapez frame color Dutch Orange

Performance MA11 Speed

De Performance MA11 Speed is QWIC’s ‘best-in-class’ e-bike voor het woon-werkverkeer. Alle technieken en innovaties van de voorbije jaren komen in deze fiets samen. De speed pedelec is uitgerust met een riemaandrijving en een krachtige 90 Nm Brose middenmotor. Verder beschikt de Performance MA11 Speed over de Shimano Alfine 11-speed naafversnelling wat de e-bike zeer onderhoudsvriendelijk maakt.

Dagelijks testen er QWIC medewerkers de speed pedelecs om ze continu te verbeteren en te ontwikkelen. Wij zijn trots op onze collectie speed pedelecs!

QWIC | Dutch Design E-bikes

Performance MD11 Antracite Trapez frame

Performance MD11 Speed

De Performance MD11 Speed is de snelle variant van de Performance MD11. Door de ideale gewichtsverdeling komt deze e-bike het best tot zijn recht in een heuvelachtige omgeving. De MD11 Speed is voorzien van een krachtige 90 Nm Brose middenmotor en een Shimano SLX 11-speed derailleurversnelling. De Performance MD11 Speed is in Duitsland bekroond met meerdere awards.

Performance RD11 Speed

Snelheid, design en sportiviteit maken deze speed pedelec zeer geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer. De krachtige achtermotor met 11-speed derailleurversnelling zorgt voor het erg sportieve karakter. De Performance RD11 Speed is de opvolger van de prijswinnende Performance RD10 Speed, dit was in 2018 volgens het Algemeen Dagblad de speed pedelec van het jaar.

Regelgeving speed pedelec

Door de hoge snelheden van een speed bike gelden er andere regels dan op een normale 25 km/h elektrische fiets.

Men moet rekening houden met de volgende regels:

Snelheid:
De maximumsnelheid op de speed pedelec verschilt per wegtype:
* Rijbaan = 45 km/u
* (Brom)fietspad binnen de bebouwde kom = 30 km/u
* (Brom)fietspad buiten de bebouwde kom = 40 km/u

Helmplicht:
Het dragen van een helm is voor speed pedelec gebruikers verplicht tijdens het rijden. Deze moet officieel als
bromfietshelm goedgekeurd zijn.

Spiegel:
De speed pedelec moet voorzien zijn van een achteruitkijkspiegel.

Leeftijd:
De minimumleeftijd voor het besturen van een speed pedelec is 16 jaar. Daarnaast moeten bestuurders in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs (type AM).

Kentekenplaat:
Achterop de speed pedelec is een bromfietskentekenplaat verplicht. Tijdens het fietsen moeten gebruikers ook het kentekenbewijs bij zich hebben.

Verzekering:
Een
WA-verzekering is voor de gebruiker verplicht bij het aanschaffen van een speed pedelec.

  • Ruim 550 QWIC dealers

    de beste service altijd dichtbij

  • Design

    vernieuwend van Nederlandse bodem

  • Prijswinnend

    nationaal en internationaal erkend

QWIC 2020 brochure cover

De digitale of papieren versie!

QWIC brochure 2020

Bekijk de QWIC brochure