Persberichten

Prijzenregen voor QWIC tijdens nationale fietstesten

Amsterdam, 24 april – Tijdens de jaarlijkse fietstesten in zowel Nederland als Duitsland zijn diverse e-bikes van QWIC uitgeroepen tot testwinnaar. Hiermee heeft QWIC binnen ieder segment van haar collectie een tot winnaar bekroonde fiets en blijft het succes van 2017 ook dit jaar aanhouden.

Van achter- tot voormotor en van elektrische stadsfiets tot speed pedelec, in ieder segment beschikt QWIC over een testwinnend model. Hiermee biedt de Nederlandse e-bike fabrikant een brede selectie elektrische fietsen van hoogwaardig niveau.

AD Fietstest 2018; Performance RD10 Speed

Tijdens de jaarlijkse fietstest van het Algemeen Dagblad, in samenwerking met fietstest.nl, is de QWIC Performance RD10 Speed uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ in de categorie ‘Speed Pedelec’ (e-bikes met een snelheid tot en met 45 km/h). Hiermee troeft QWIC waardige concurrenten af zoals; Stromer, Riese & Müller, Batavus en Klever.

De fietstest is onafhankelijk uitgevoerd door het AD onder leiding van Powered by Data, waarbij een testpanel van 35 consumenten fietsen in diverse categorieën heeft getest. De volledige uitslag is te lezen op fietstest.nl.

“De Performance RD10 Speed hebben wij begin 2018 geïntroduceerd, daarom zijn wij ontzettend trots op dit resultaat. Het onderstreept de aandacht en kwaliteit waarmee wij onze elektrische fietsen produceren, daarnaast geeft dit resultaat aan dat wij als Nederlands merk voorop lopen in de internationale speed pedelec branche.” – Taco Anema, CEO en oprichter QWIC

Nationale Fietstest Telegraaf 2018; Premium FN7.1

De QWIC Premium FN7.1 is in de Nationale Fietstest van De Telegraaf uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie ‘e-bikes met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas’.

“De ondersteuning van de voorwielmotor met rotatiesensor komt heel gecontroleerd opzetten. Dat voelt prettig. Als je een heuveltje op rijdt, is de ondersteuning krachtig genoeg. De fiets heeft een lage instap en is tegelijkertijd stabiel.” – Jury Nationale Fietstest Telegraaf

Vier dagen lang hebben enkele tientallen leden van de Fietsersbond, onder toezicht van experts, diverse e-bikes getest op uitgezette parcours in Wolfheze, Oosterbeek en Doorwerth. De volledige uitslag is te lezen op telegraaf.nl.

Extra Energy; Performance MN380 & Premium MN8

Niet alleen in Nederland worden de fietsen van QWIC zeer positief beoordeeld, ook in Duitsland zijn de reacties boven verwachting. Zo heeft Extra Energy, de Duitse equivalent van de ANWB, tijdens de Pedelec Awards op de VELOBerlin de QWIC Premium MN8 uitgeroepen tot beste elektrische fiets in de categorie ‘Classic’.

“A classic, top-class pedelec: the QWIC Premium MN8 combines an upright riding position and low step-through with pleasantly smooth assistance, agile handling and a fantastic motor.” – Testpanel Extra Energy

Ook de beoordeling van de QWIC Performance MN380 is om trots op te zijn. Deze elektrische fiets met Brose middenmotor is door het panel van Extra Energy beoordeeld met een ‘very good’.

Extra Energy werkt samen met de ANWB en behartigt de belangen van consumenten op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. In totaal werden 136 e-bikes getest.

De sleutel tot succes

QWIC focust zich al jaren op het optimaliseren van de kwaliteit van elektrische fietsen. Vele prijzen en hoge waarderingen in verschillende categorieën zijn aan de QWIC elektrische fietsen toegekend. “Het is fijn om op deze manier extra bevestiging te krijgen dat we op de goede weg zijn”, aldus Jos Schutte – Product manager, R&D.