Persberichten

Opnieuw internationale Design Award voor QWIC e-bikes

De Nederlandse e-bike fabrikant QWIC heeft met haar nieuwste e-bike, de Atlas, de prestigieuze German Design Award 2022 gewonnen. De Atlas werd tot winnaar bekroond in de categorie – Excellent Product Design – Fietsen en E-bikes. De jury kent deze prijs enkel toe aan producten van uitstekende designkwaliteit. De German Design Award is een van de meest gerenommeerde designprijzen ter wereld.

De Atlas is de nieuwste e-bike in de QWIC collectie en behoort tot het eveneens nieuwe Adventure segment. Deze avontuurlijke e-bike is ontworpen voor mensen die streven naar plezier en veilige ritten op alle ondergronden en onder alle omstandigheden. Het is een e-bike voor woon-werkverkeer die ook zeer geschikt is voor de avontuurlijke omweg terug naar huis.

Innovatief design
De integratie van de accu in het unisex frame van de e-bike is bijzonder vernieuwend; voor het eerst bij QWIC is de accu verplaatst van een downtube-integratie naar een toptube-integratie. Deze slimme innovatie bevordert niet alleen de geometrie van de fiets, ook maakt het de Atlas bijzonder ergonomisch.

Brute kracht, avontuurlijk & GPS
Met het oog op maximale prestatie, zelfs op off-road paden, is de Atlas is uitgerust met een krachtige accu en sterke motor. Dikke off-road banden zorgen voor lage rolweerstand en maximale grip op boswegen en grind. De geometrie en verende onderdelen zijn ideaal voor ruige wegen, zowel opwaarts als heuvelaf. Voor lange afstanden is de Atlas ideaal, al je bagage en accessoires neem je gemakkelijk mee. Dankzij het GPS-systeem is de Atlas altijd connected en te traceren.

Ludovica Zengiaro, Product Designer QWIC: “Bij het ontwerpen van de Atlas hadden we een compleet nieuwe gebruikersinteractie voor ogen met betrekking tot de accu. We wilden een intuïtieve, gemakkelijke en toegankelijke plaatsing in de bovenbuis. Dit resulteerde in een robuust frame dat er zeer veilig uitziet en ook zo aanvoelt. Wanneer je op de Atlas rijdt, heb je het gevoel dat je de rit volledig onder controle hebt. Het frame, met de schuine bovenbuis, creëerde een nieuw archetype: sportief en stoer, maar tegelijkertijd ergonomisch en comfortabel.”

German Design Awards
De German Design Awards worden dit jaar voor de tiende maal uitgereikt. Voor deze jubileum gelegenheid is het thema “How Designers Think”. Uitmuntend design betekent antwoorden geven op de uitdagingen van onze tijd en de toekomst. De internationale jury van topniveau eert baanbrekende designprestaties die hieraan voldoen en maakt deze in alle sectoren zichtbaar.

De German Design Awards 2022 zullen in februari 2022 worden uitgereikt.

Over QWIC

QWIC is een snelgroeiende fabrikant van design e-bikes. De producent is actief in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Het is de ambitie van QWIC om de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren door het ontwikkelen van innovatieve elektrische fietsen. Met een modern design en het gebruik van de beste componenten tilt QWIC ieder jaar haar elektrische fietsen naar een hoger niveau. Dit bewijzen de vele e-bike prijzen die QWIC recent heeft gewonnen, zoals de AD Fietstest 2021 en internationaal erkende designprijzen als de iF DESIGN AWARDS 2020 en de prestigieuze Red Dot Design Award.

www.qwic.nl