Persberichten

E-bike QWIC wint Red Dot Design Award

man en vrouw met hun elektrische fiets

E-bike fabrikant QWIC heeft met haar nieuwste e-bike, de Premium Q, de prestigieuze Red Dot Design Award 2020 gewonnen. De Premium Q kreeg de hoogste waardering toebedeeld in de categorie Product Design. De Red Dot Design Award is één van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. De award wordt door een internationale jury enkel toegewezen aan producten met een uitmuntend ontwerp. 

De Red Dot Design Award is een internationale designprijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt. Met de Premium Q won QWIC deze wereldwijd erkende award in de categorie Product Design, de categorie voor de meest kwalitatieve en innovatieve productontwerpen. Dit jaar waren er in deze categorie meer dan 6.500 inzendingen.

Leonieke Kruims, productmanager Research & Development QWIC:
“Wij zijn als R&D team enorm blij met het winnen van de Red Dot Design Award. We hebben bij het ontwerp van de Premium Q over elk detail nagedacht om tot een uniek en herkenbaar design te komen. Dat de internationale jury van Red Dot ons design erkent, betekent dan ook veel voor ons. Het is de hoogste internationale erkenning voor de tijd en aandacht die we in het ontwerp hebben gestopt.”

  Innovatie en gebruiksgemak

De Premium Q is de meest innovatieve en vooruitstrevende QWIC e-bike ooit ontwikkeld. De e-bike is samengesteld uit hoogwaardige componenten en een uniek design, waar verschillende gerenommeerde designers aan hebben gewerkt. Vanaf de eerste schets van de Premium Q hield het designteam rekening met de integratie van de grootste accu ooit ontwikkeld door QWIC, want een maximale actieradius was een van de voornaamste doelen. Met de accu-integratie zijn er geen concessies gedaan aan het strakke QWIC-design en het gebruiksgemak.

Robert Bronwasser, designer en eigenaar Robert Bronwasser Design:
Bij de ontwikkeling van de Premium Q hadden we de lat hoog gelegd. We wilden een nieuwe elektrische stadsfiets ontwikkelen waarin innovatie en technologie worden gebruikt om een hoog comfort en gebruiksgemak voor de gebruiker te creëren. Een fiets die perfect aansluit bij het DNA van QWIC: smart, urban en personal.”

Dit alles heeft geresulteerd in de prestigieuze Red Dot Design Award 2020 in de categorie Product Design. De Red Dot Award uitreiking 2020 vindt plaats op 22 juni in Essen, Duitsland. Eerder won QWIC deze prijs in 2014 met de QWIC Premium A2.1. Naast de Red Dot Design Award won de Premium Q dit jaar al twee iF DESIGN AWARDS 2020.

______________________________________________________________________________

Over QWIC | Dutch Design E-bikes  

QWIC is een snelgroeiende fabrikant van premium design e-bikes. De producent is actief in Nederland, België en Duitsland. Recentelijk won QWIC de tweede plek van de FD Gazellen (regio West).

Het is de ambitie van QWIC om de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren door het ontwikkelen van innovatieve elektrische fietsen. Met een modern design en het gebruik van de beste componenten tilt QWIC ieder jaar haar elektrische fietsen naar een hoger niveau. Dit bewijzen de vele internationale e-bike prijzen die QWIC recent heeft gewonnen. Zo is de Premium MN8 door zowel het Algemeen Dagblad als de ANWB in 2019 bekroond. Binnen de Performance Serie ontvingen de MD11 en MA11 Speed de onderscheiding ‘Kooptip 2019’ van ElektroRad, het Duitse equivalent van de ANWB.