Persberichten

E-bikers fietsen verder en vaker

Uit onderzoek van e-bike merk QWIC blijkt dat e-bikers verder en vaker fietsen dan voordat zij een e-bike aanschaften. Het onderzoek werd gedaan onder 3318 QWIC eigenaren uit Nederland en Belgiƫ. QWIC e-bikers zijn gemiddeld 55km per week meer gaan fietsen dan dat zij deden voor de aanschaf van de e-bike. Velen voelen zich hierdoor energieker en hebben meer plezier in het fietsen, zelfs met wind tegen.

“Fiets veel meer, gezondheid is verbeterd en heb er al veel geld mee bespaard”

“Pak veel sneller de fiets”

Verder en vaker fietsen
Van alle QWIC e-bikers fietst 1 op de 5 (20%) gemiddeld meer dan 100km per week. Dat is 5.200 km per jaar. Wat neerkomt op een fietsrit van Amsterdam naar het zuidelijkste puntje van Spanje en weer terug. Er zijn zelfs e-bikers die meer dan 300 km per week fietsen, zij doen dit voornamelijk om hun woon-werk afstand te overbruggen.

“Mijn woon-werkverkeer is veel aangenamer en minder stressvol geworden. Ik kan nu ook veel exacter bepalen wanneer ik op het werk zal aankomen”

“Mijn welzijn is verbeterd, de dagelijkse rit heen en terug naar werk zijn me-time”

 

E-bike als gezond alternatief
QWIC gebruikers vervangen met hun e-bike gemiddeld 86 km per week andere vervoersmiddelen zoals auto, motor, scooter of openbaar vervoer. Veelgehoorde motivatie hiervoor is de gezondheid en meer buiten zijn, meer beweging krijgen en het hebben van meer plezier.

 

European Mobility Week & Car Free Day
QWIC voerde dit onderzoek uit in aanloop naar de European Mobility Week (16 – 22 september), een initiatief van de Europese Commissie. Tijdens deze week staat duurzame stedelijke mobiliteit centraal, een thema waar QWIC groot voorstander van is.

Op 22 september is het wereldwijd Car Free Day, de dag waarop automobilisten worden uitgedaagd de auto te laten staan en voor duurzamer vervoer te kiezen. Car Free Day wordt in 46 landen en in meer dan 2.000 steden gehouden.

 

QWIC ambitie
Het is de missie van QWIC – al sinds de oprichting 16 jaar geleden – om de duurzame mobiliteitsrevolutie te versnellen, door meer mensen op de fiets te krijgen en ze te laten genieten van elke rit. Dit doet QWIC door de ontwikkeling van hoogwaardige en innovatieve elektrische fietsen waarmee een plezierige, actieve en gezonde oplossing geboden wordt voor dagelijkse mobiliteit.