Persberichten

E-bike fabrikant QWIC bouwt aan sterke voorraad voor 2021

QWIC, het Amsterdamse elektrische fietsenmerk, werkt aan een sterke voorraad voor 2021 dankzij de inkoop van alternatieve componenten van evenwaardige kwaliteit. De enorme vraag naar e-bikes heeft een grote impact op het aanbod en de beschikbaarheid van diverse fietsonderdelen. Bij sommige componenten loopt de levertijd op tot 550 dagen.  

Het team van QWIC bouwt aan een sterke en innovatieve voorraad voor 2021. Dankzij goede relaties met leveranciers, heeft QWIC de inkoop van populaire onderdelen vast kunnen stellen. Na een ruime beschikbaarheid van e-bikes in 2020, behoudt QWIC hiermee haar sterke voorraadpositie voor het komende jaar.

“Elke e-bike die we leveren met een andere set onderdelen is een fiets die we anders niet hadden kunnen bouwen”, aldus Kars Rotteveel, Product Manager bij QWIC.

Tekorten en vertraging bij levering onderdelen
De grote vraag naar fietsonderdelen en de lockdowns begin dit jaar in productielanden zorgen ervoor dat de levering van fietsonderdelen onder druk staat. Daarnaast is de verwachting dat de vraag naar elektrische fietsen in 2021 aanhoudt.

Om hierop in te spelen heeft QWIC alternatieve, gelijkwaardige componenten gezocht en gevonden om toch fietsen te kunnen blijven maken. De eerste bestellingen voor 2022 zijn ook al doorgegeven.

Over QWIC

QWIC is een snelgroeiende fabrikant van premium design e-bikes. De producent is actief in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Het is de ambitie van QWIC om de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren door het ontwikkelen van innovatieve elektrische fietsen. Met een modern design en het gebruik van de beste componenten tilt QWIC ieder jaar haar elektrische fietsen naar een hoger niveau. Dit bewijzen de vele e-bike prijzen die QWIC recent heeft gewonnen, zoals de AD Fietstest 2020 en internationaal erkende designprijzen als de iF DESIGN AWARDS 2020 en de prestigieuze Red Dot Design Award.