Persberichten

300 deelnemers gecertificeerd na succesvolle reeks technische trainingen van QWIC

E-bikefabrikant QWIC startte het jaar met een nieuwe reeks technische trainingen. In januari en februari vonden er in totaal twaalf technische trainingen plaats op acht verschillende locaties in Nederland, België en Duitsland. Hier werden ruim 300 deelnemers – QWIC-dealers en mechanici  –   bijgeschoold en gecertificeerd. De trainingen boden de deelnemers niet alleen de mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren, maar ook om onderling ervaringen te delen.

Het doel van de technische trainingen was om de QWIC-dealers op te leiden en te ondersteunen, zodat zij beter kunnen inspelen op de vragen van hun klanten en problemen effectiever kunnen oplossen. Na afloop van de trainingen zijn ruim 300 deelnemers officieel gecertificeerd.

Daarnaast boden de trainingen ook de mogelijkheid om de informatievoorziening naar dealers te verbeteren. Sebastian Sterniak, Competence Center Lead bij QWIC, licht toe: “Alle vragen die door deelnemers zijn gesteld tijdens de 12 trainingen zijn gebundeld en worden gedeeld met alle deelnemers, inclusief de antwoorden en presentaties van de training. De gestelde vragen zullen ook worden verwerkt in de informatie op QWIC-kennisbank, zodat alle dealers hier profijt van hebben.”

Om ervoor te zorgen dat de trainingen zo goed mogelijk aansloten bij de wensen van de deelnemers, was er tijdens elke sessie iemand van de technische dienst aanwezig om ervaringen te horen en informatie te delen.

Reacties van deelnemers
De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Deelnemers gaven aan dat ze het fijn vonden dat deze trainingen weer fysiek werden aangeboden en dat het verhaal duidelijk en transparant was. Daarnaast waardeerden ze het feit dat de trainingen puur gericht waren op techniek en tips voor de werkplaats en niet verkoop gerelateerd waren.

Locaties
De technische trainingen vonden onder andere plaats op het QWIC hoofdkantoor in Amsterdam en bij diverse QWIC-dealers. Met speciale dank aan: 2Rad Kestermann, Zweirad Kröger, E-Bike Loft, Fricke E-Bike GmbH, Lievens Velo’s, Electric Scooters&bikes.