Persberichten

QWIC geeft fietsers een duwtje in de rug op de Nesciobrug in Amsterdam

Amsterdam, juli 2019 – Deze maand heeft QWIC de wens van vele fietsers in vervulling gebracht. Eenmalig konden fietsers hun tweewieler omruilen voor een elektrische fiets om de oversteek tussen Amsterdam en IJburg via de gevreesde Nesciobrug te maken. Tientallen fietsers kwamen uiterst relaxed en zonder te zweten aan de overkant.

De Nesciobrug in Amsterdam is met een lengte van 780 meter en een gemiddeld stijgingspercentage van 3,19% een van de meest gevreesde bruggen van Amsterdam. Al zwoegend beklimmen dagelijks honderden fietsers de brug om de oversteek tussen Amsterdam en IJburg te maken. Een heuse workout, waar met een beetje pech de wind nog een extra moeilijkheidsgraad aan de oversteek toevoegt. Eén van die momenten waarop je wenst dat je een motortje op je fiets hebt zitten die je zonder zwoegen en zweten naar de overkant brengt.

Deze maand werden veel van deze wensen werkelijkheid. QWIC, Nederlandse e-bike fabrikant, zag haar kans schoon en heeft tientallen mensen tijdens de spits voorzien van zo’n motortje. Aan beide kanten van de brug heeft de e-bike fabrikant een drietal elektrische fietsen geplaatst, waar fietsers hun tweewieler konden omruilen voor een elektrische fiets voor de tocht over de brug. Uiterst comfortabel en zonder te zwoegen en zweten kwamen de gelukkigen aan de andere kant van de brug.

Terwijl de gelukkigen de oversteek maakten op een uiterst relaxte manier, werden de QWIC medewerkers goed op de proef gesteld; de non-elektrische fietsen werden door het personeel naar de andere kant van de brug gefietst. Waar het QWIC personeel normaal gesproken uiterst relaxed voorbij alle zwoegende fietsers zoeft, moesten ze nu zelf flink aan de bak.