Persberichten

QWIC lanceert 3 nieuwe speed pedelecs

QWIC ontwierp en lanceerde drie nieuwe speedbikes in 2018 waarvan de eerste fietsen leverbaar zullen zijn in mei 2019. Met deze nieuwe lancering van speed pedelecs richtte QWIC zich voornamelijk op het woon-werkverkeer met een uiterst sportieve en innovatieve uitstraling. Een topsnelheid tot 45km/h gaat hand in had met veiligheid, want zo zijn de speedbikes voorzien van hydraulische schijfremmen, claxon, zijspiegel, remlicht, zadelvering en antislip pedalen. Daarnaast zijn de fietsen goed afgestemd op vlak, licht glooiend en heuvelachtig gebied.

In deze collectie nieuwe fietsen zitten de beste technieken en innovaties van de afgelopen jaren verwerkt.

Performance MA11 Speed

90 Nm Brose-TF middenmotor

Dankzij de krachtigste middenmotor op de markt is de Performance MA11 Speed een speedbike met uitzonderlijke prestaties. Zo haalt de elektrische fiets een topsnelheid tot 45km/h en werden de beste technieken en innovaties van de afgelopen jaren erin verwerkt. Daarnaast is de MA11 Speed zeer onderhoudsvriendelijk door een Gates riemaandrijving en de Shimano Alfine 11-speed naafversnelling. Verder is de fiets uitgerust met een luxe luchtvering en hydraulische schijfremmen. De MA11 Speed heeft een prijs vanaf €4.799,-.

Performance MD11 Speed –  Een speedbike voor sportieve uitdagingen

De Performance MD11 Speed is voorzien van een krachtige middenmotor waarmee je snelheden kunt bereiken tot de 45km/h. Door de ideale gewichtsverdeling komt deze e-bike het beste tot zijn recht in een heuvelachtige omgeving. Dankzij de luxe luchtvering en het grote schakelbereik wordt de fiets als enorm sportief gekarakteriseerd. De MD11 Speed is uitgerust met een Shimona SLX 11-speed derailleurversnelling en Magura MT5e hydraulische schijfremmen. De MD11 Speed heeft een prijs vanaf €4.299,-.

Performance RD11 Speed – Hoog comfort en hoge snelheden gaan hand in hand

De Performance RD11 speed combineert comfort met hoge snelheden tussen de 40-45km/h. Het sportieve karakter uit zich door de krachtige achtermotor met krachtsensor en 11 derailleurversnellingen. De fiets beschikt over een snelle acceleratie dankzij directe ondersteuning tot 45km/h. De RD11 Speed heeft een prijs vanaf €3.899,-.

Accukeuze

Doordat speedfietsen meer energie vragen dan gewone elektrische fietsen, raadt QWIC aan om voor een 735 Wh accu te kiezen. Dankzij de grotere accucapaciteit komt er nog meer vermogen vrij, wat zorgt voor hogere snelheden en een groter bereik. De nieuwe serie fietsen beschikken over een mooi weggewerkte accu in het frame. Deze is eenvoudige uitneembaar om thuis of op het werk op te laden.