Persberichten

enviolo, QWIC and Bafang bieden een volledig geïntegreerde fietservaring

enviolo en Bafang hebben de integratie van enviolo’s AUTOMATiQ regeleenheden in het aandrijfsysteem en de display van Bafang met succes afgerond. De nieuwe firmware integratie stelt de fietser in staat om alle fiets- en rij-instellingen zoals de cadans setpoint te wijzigen of enviolo’s AUTOMATiQ interface te kalibreren via het Bafang systeem. Dit zorgt voor een volledig geïntegreerde gebruikerservaring omdat alle instellingen kunnen worden gewijzigd via één display wat leidt tot een vereenvoudiging van het stuur. QWIC is het eerste fietsbedrijf zijn dat e-bikes op de markt brengt met de enviolo en Bafang integratie.

De integratie komt voor alle partijen op een logisch moment.

Jos Schutte, Technical Innovation Lead bij QWIC:
“We werken eraan om onze ebikes iedere generatie een stap slimmer en beter te maken. Maar ‘slimmer’ mag natuurlijk niet als gevolg hebben dat de fiets ingewikkelder wordt. In tegendeel, we streven ernaar het fietsen zelf zo verleidelijk mogelijk te maken. De samenwerking tussen enviolo, Bafang en QWIC maakt het mogelijk de fietsbeleving enorm te verbeteren door de handeling van het schakelen volledig van de gebruiker over te nemen. Een groot voordeel van de QWIC Premium i Auto is dat het nu mogelijk is om het gewenste cadans setpoint van enviolo’s AUTOMATiQ via het Bafang display te wijzigen, waardoor er geen extra controllers meer nodig zijn op het stuur.”

 

Billy van den Ende, Director of Brand Experience bij enviolo:
“Ons doel is om mensen uit de auto en op de fiets te krijgen, maar we moeten goede fietsen bouwen om dit doel te kunnen bereiken. Wij geloven dat we door het aanbieden van een volledig geïntegreerde gebruikerservaring een veiligere en aangenamere rijervaring creëren. Bafang is een van de toonaangevende fabrikanten van complete e-aandrijfsystemen en het is alleen maar logisch voor ons om de enviolo AUTOMATiQ systemen te integreren met het motorsysteem van Bafang. QWIC is een langetermijnpartner van enviolo en we zijn er erg trots op deze nieuwe technologie op QWIC’S innovatieve Premium i Auto model te hebben”

 

Joe Jiang, Marketing & Sales Director bij Bafang:
“Bafang en enviolo zijn twee pionierende bedrijven in de e-bike aandrijfwereld die de afgelopen jaren een uitstekende reputatie hebben opgebouwd. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat beide bedrijven nauw zouden gaan samenwerken aan nieuwe projecten. Bafang heeft enviolo gevonden als een ideale partner. Samen zorgen zij voor het juiste concept en het juiste, toekomstgerichte product om aan de bestaande en toekomstige eisen en wensen van de fietsindustrie te voldoen. Beide bedrijven zijn enorm innovatie gedreven en kijken dan ook erg uit naar een nieuwe, inspirerende, procesmatige en toekomstgerichte projecten die gericht zijn op de klant en voldoen aan hun behoeften.”