Premium i Auto

Premium i Auto

Bekijk de Premium i Auto modellen

De ideale stadsfiets met een automatische versnellingsnaaf en een sterke middenmotor. Zo wordt fietsen wel heel gemakkelijk.

Ik ben slimmer dan de rest

De Premium i Auto modellen zijn de meest innovatieve e-bikes in de Premium i serie.

De ingebouwde Enviolo AutomatiQ versnellingsnaaf neemt het schakelproces volledig van je over. Jij hoeft alleen van de rit te genieten, je fiets doet de rest.

Zelf schakelen behoort tot het verleden. Het enige dat je hoeft te doen is je gewenste traptempo in te voeren, en de AI-technologie past de versnelling voor je aan zodat jij je volledig kan focussen op het verkeer en je omgeving.

Het schakelen voelt natuurlijk en past zich aan jouw fietsgedrag aan. Heuvels of bruggen zijn geen uitdaging voor je: ga je bergop, dan neemt de weerstand af. Ga je bergaf, dan schakelt het systeem naar een hogere versnelling. Stop je, dan schakelt je fiets automatisch terug zodat je weer makkelijk kunt optrekken bij het wegfietsen.

Door altijd in de optimale versnelling te fietsen wordt de versnellingsnaaf niet overbelast. Dit voorkomt slijtage en verlengt de levensduur van dit onderdeel aanzienlijk. We zijn trots dat we de levensduur van de Premium i op deze manier kunnen verlengen.

Jos Schutte, Technical Innovation Lead bij QWIC, zegt hierover: “We werken eraan om onze e-bikes iedere generatie een stap slimmer en beter te maken. Maar ‘slimmer’ mag natuurlijk niet als gevolg hebben dat de fiets ingewikkelder wordt. In tegendeel, we streven ernaar het fietsen zelf zo verleidelijk mogelijk te maken. De samenwerking tussen enviolo, Bafang en QWIC maakt het mogelijk de fietsbeleving enorm te verbeteren door de handeling van het schakelen volledig van de gebruiker over te nemen.”

Hoe werkt automatisch schakelen?

De naaf bevat roterende planeten (kogels) die en oneindig aantal versnellingen mogelijk maken. Hierdoor kan vloeiend worden geschakeld tussen alle mogelijke overbrengingsverhoudingen. Dit betekent dat je niet hoeft te schakelen tussen verschillende versnellingen.

In plaats daarvan past de Continuously Variable Planetary transmissie zich automatisch aan de rijsnelheid en het benodigde vermogen aan door de overbrengingsverhouding aan te passen. Hierdoor ervaar je een soepele en naadloze rijervaring zonder onderbrekingen in de krachtoverbrenging.

Voordelen

Gemakkelijk wegfietsen bij het verkeerslicht: Met de Premium i +Auto e-bike hoef je nooit meer in een te zware versnelling weg te rijden bij het verkeerslicht. De fiets schakelt automatisch terug wanneer je stilstaat, zodat je gemakkelijk kunt wegfietsen zonder veel inspanning.

Zorgeloos fietsen: Stel je voorkeurscadans in en het systeem reageert automatisch op jouw fietsbeweging en schakelt over naar jouw gewenste trapsnelheid. Hierdoor wordt het fietsen nog gemakkelijker en comfortabeler dan ooit, zelfs bij heuvels en tegenwind.

Nagenoeg geruisloos: De Premium i +Auto garandeert een bijna geruisloze en soepele fietservaring. Niet langer het geluid van een overspringende ketting of het geklik van het schakelen, alleen maar het geluid van de omgeving.

Minder slijtage, dus minder onderhoud: Doordat de fiets altijd in de juiste versnelling staat, slijten de ketting en tandwielen minder, wat resulteert in een langere levensduur van de fiets en minder onderhoudskosten.

Veiliger en plezieriger fietsen: Met de automatische versnelling van de e-bike kun je volop genieten van je rit en je volledig concentreren op het verkeer en je omgeving, zonder dat je je druk hoeft te maken over schakelen en vinden van de juiste versnelling.

Krachtige ondersteuning

De Premium i Auto heeft een 65 Nm middenmotor. Samen met de geïntegreerde rotatie- en krachtsensoren biedt dit je de ideale ondersteuning tijdens het fietsen. Ben je op zoek naar een bijzonder krachtige ondersteuning? Dan is de Premium i +Auto met zijn 80 Nm middenmotor de perfecte keuze voor jou.

Kies je actieradius

De accu van de Premium i series is geheel geïntegreerd in het frame. Ondanks zijn supercompacte uiterlijk heeft elke accu een flinke capaciteit. De Premium i e-bikes zijn standaard uitgerust met een 400 Wh accu, welke kan worden geüpgraded naar 540 Wh voor een nog grotere actieradius.

i +Auto

✔Accu in frame ✔Middenmotor ✔Automatische versnelling ✔QWIC display

i Auto

✔Accu in frame ✔Middenmotor ✔Automatische versnelling ✔QWIC display
  • Award winning design

    nationaal & internationaal erkend

  • Vakmanschap

    vernieuwend van Nederlandse bodem

  • 750+ verkooppunten

    de beste service altijd dichtbij

Blader door de digitale brochure!

NIEUW | QWIC brochure 2023