Preventieve vervanging NUTT schijfremmen

Veiligheidsvoorschrift

De afgelopen jaren zijn diverse QWIC fietsen van de modellen Premium en Premium i afwisselend geproduceerd met hydraulische schijfremmen van de merken Shimano en NUTT. Hiertoe was destijds besloten om de leverbaarheid van QWIC fietsen op peil te houden ondanks de door Covid-19 ontstane leverproblemen bij Shimano.

Veiligheid gaat voor alles

Helaas hebben onze ervaringen aangetoond dat de NUTT schijfremmen van mindere kwaliteit zijn dan de oorspronkelijke Shimano remsets, en niet altijd naar behoren functioneren. Het afstellen en ontluchten van de remmen kan problematisch zijn, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals onverwacht drukverlies.

QWIC maakt geen gebruik meer van NUTT remmen bij de productie van nieuwe fietsen. Helaas bevinden zich in voorraad reeds geproduceerde fietsen nog wel een groot aantal fietsen met deze remmen. Gezien bovenstaande situatie hebben we besloten dat deze preventief vervangen dienen te worden.

Vervangende remset monteren bij rijklaarmaken

Bij iedere levering van een QWIC fietsen met NUTT schijfremmen ontvangt u vanaf April 2024 kosteloos een doosje met daarin 2 vervangende remsets. QWIC-dealers zijn verplicht om bij het rijklaar maken van fietsen de NUTT remmen te vervangen door de meegeleverde Shimano remmen.

Ombouwvergoeding 

We begrijpen dat extra werk bij het rijklaarmaken van een nieuwe fiets niet ideaal is. Daarom bieden wij standaard een compensatie van €60,- als ‘ombouwvergoeding’, die in mindering wordt gebracht op de factuur voor elke fiets waarvan de remmen vervangen moeten worden.

FAQ | Veel gestelde vragen

Q: Ik heb nog nieuwe QWIC fietsen in mijn winkelvoorraad met NUTT schijfremmen. Kan ik hiervoor ook vervangende remmen ontvangen?

A: Ja, dat kan zeker. U kunt hiervoor tot uiterlijk 1 Juni 2024 een e-mail sturen naar verkoop@qwic.nl voorzien van:

 • Framenummer (startend met EF…) + Type fiets
 • Uw klantnummer (juiste vestiging)

QWIC zal er dan voor zorgen dat je een vervangende remset krijgt toegestuurd voor de fietsen, die in de winkelvoorrad staan. Voor fietsen die voor de doorstart van QWIC aan u verkocht zijn kunnen we helaas geen ombouwvergoeding aanbieden.

Q: Ik heb klanten die rijden op QWIC fietsen met NUTT schijfremmen. Moet ik hiervoor ook vervangende remmen monteren?

A: Onze ervaring leert dat de afstelling- en druk problemen met NUTT schijfremmen zich uiten tijdens het rijklaar maken dan wel kort na ingebruikname van de fiets. Goed functionerende remsystem hoeven dan ook niet vervangen te worden. Indien u aanleiding ziet om deze remsystemen wel te vervangen, kunt u hiervoor bij ons kosteloos een setje vervangende Shimano remmen bestellen tot uiterlijk 1 September 2024. Stuur hiervoor een e-mail aan verkoop@qwic.nl voorzien van:

 • Framenummer (startend met EF…) + Type fiets
 • Uw klantnummer (juiste vestiging)
 • Een Duidelijke foto, genomen vanaf de voorzijde van de betreffende fiets in zijn geheel, waarop de gemonteerde NUTT remmen duidelijk zichtbaar zijn

QWIC zal dan zorgen dat u een vervangende remset krijgt toegestuurd. Voor fietsen die voor de doorstart van QWIC aan u verkocht zijn kunnen we helaas geen ombouwvergoeding aanbieden.

Q: Ik ervaar problemen met het monteren van de vervangende Shimano remklauw

A: Het kan voorkomen dat de vervangende remklauw van de achterrem het frame raakt na montage en hierdoor niet goed af te stellen is. In dit geval raden we u het volgende aan:

 • Verzeker u ervan dat u de Shimano achterrem monteert op de meegeleverde Shimano rem adapter. De vormen van de Shimano en NUTT rem adapters zijn niet identiek aan elkaar
 • Indien nodig kunt u 1mm opvulringetjes gebruiken tussen de achterste remklauw en de rem adapter om voldoende ruimte te maken voor de iets dikkere Shimano remklauw.
 • Award winning design

  nationaal & internationaal erkend

 • Vakmanschap

  vernieuwend van Nederlandse bodem

 • 750+ verkooppunten

  de beste service altijd dichtbij

Blader door de digitale brochure!

NIEUW | QWIC brochure 2023