NO INDEX??
Nieuws

Preventieve vervanging NUTT schijfremmen

Beste dealer,

De afgelopen jaren zijn diverse QWIC fietsen van de modellen Premium en Premium i afwisselend geproduceerd met hydraulische schijfremmen van de merken Shimano en NUTT. Hiertoe was destijds besloten om de leverbaarheid van QWIC fietsen op peil te houden ondanks de door Covid-19 ontstane leverproblemen bij Shimano.

Veiligheid gaat voor alles

Helaas heeft onze ervaring geleerd dat de NUTT schijfremmen van mindere kwaliteit zijn dan de oorspronkelijke Shimano remsets en niet altijd naar tevredenheid functioneren. Het  afstellen en ontluchten van de remmen kan problematisch zijn en dit kan leiden tot gevaarlijks situaties zoals onverwachts drukverlies.

QWIC maakt geen gebruik meer van NUTT remmen bij de productie van nieuwe fietsen. Helaas bevinden zich in voorraad reeds geproduceerde fietsen nog wel een groot aantal fietsen met deze remmen. Gezien bovenstaande situatie hebben we besloten dat deze preventief vervangen dienen te worden.

Vervangende remset monteren bij rijklaarmaken

Bij iedere levering van een QWIC-fiets met NUTT schijfremmen ontvang je vanaf april 2024 kosteloos een doosje met daarin 2 vervangende remsets. QWIC dealers zijn verplicht om bij het rijklaar maken van fietsen de NUTT remmen te vervangen door de meegeleverde Shimano remmen.

Ombouwvergoeding €60,-

We begrijpen dat extra werk bij het rijklaarmaken van een nieuwe fiets niet ideaal is. Daarom bieden wij standaard een compensatie van €60,- als ombouwvergoeding, die in mindering wordt gebracht op de factuur voor elke fiets waarvan de remmen vervangen moeten worden.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

Veelgestelde vragen | FAQ

Q: Ik heb nog nieuwe QWIC fietsen in mijn winkelvoorraad met NUTT schijfremmen. Kan ik hiervoor ook vervangende remmen ontvangen?

A: Ja, dat kan zeker. Je kunt hiervoor tot uiterlijk 1 juni 2024 een e-mail sturen naar verkoop@qwic.nl, met daarin:

  • Framenummer (startend met EF…) + Type fiets
  • Je klantnummer (juiste vestiging)

QWIC zal er dan voor zorgen dat je een vervangende remset krijgt toegestuurd voor de fietsen, die in de winkelvoorrad staan. Helaas kunnen we geen ombouwvergoeding aanbieden voor fietsen die vóór de doorstart van QWIC aan jou zijn verkocht.

Q: Ik heb klanten die rijden op QWIC fietsen met NUTT schijfremmen. Moet ik hiervoor ook vervangende remmen monteren?

A: Onze ervaring is dat problemen met het afstellen en de druk van NUTT schijfremmen zich vooral voordoen tijdens het rijklaar maken of kort nadat de fiets in gebruik is genomen. Als je merkt dat het remsysteem niet goed functioneert, kun je bij ons tot 1 september 2024 kosteloos een setje vervangende Shimano remmen bestellen. Stuur gewoon een e-mail naar verkoop@qwic.nl met daarin:

  • Framenummer (startend met EF…) + Type fiets
  • Je klantnummer (juiste vestiging)
  • Een Duidelijke foto, genomen vanaf de voorzijde van de betreffende fiets in zijn geheel, waarop de gemonteerde NUTT remmen duidelijk zichtbaar zijn

QWIC zal er dan voor zorgen dat je een vervangende remset krijgt toegestuurd. Helaas kunnen we geen ombouwvergoeding aanbieden voor fietsen die vóór de doorstart van QWIC aan jou zijn verkocht.

Q: Ik ervaar problemen met het monteren van de vervangende Shimano remklauw

A: Het kan voorkomen dat de vervangende remklauw van de achterrem het frame raakt na montage en hierdoor niet goed af te stellen is. In dit geval raden we het volgende aan:

  • Zorg ervoor dat je de Shimano achterrem monteert op de meegeleverde Shimano rem adapter. De vormen van de Shimano- en NUTT-remadapters zijn niet hetzelfde.
  • Als het nodig is, kun je 1mm opvulringetjes gebruiken tussen de achterste remklauw en de remadapter om genoeg ruimte te maken voor de iets dikkere Shimano remklauw.