Nieuwsbrief inschrijving
Nieuwsbrief inschrijving:

Niet elke fietser is hetzelfde. Daarom biedt QWIC het accukeuze systeem. Dit betekent dat bij elk model QWIC elektrische fiets er een accukeuze mogelijkheid is voor de capaciteit. De afstand die er met de e-bike afgelegd dient te worden is bepalend voor de keuze van het aantal Wh van de accu.

Hoe groter de afstand, hoe groter de accu dient te zijn. De energie in de accu bepaalt de actieradius van de elektrische fiets. Hoe groter de capaciteit, hoe groter het bereik. Het aantal Wh in de accu is dus leidend voor de te behalen actieradius. QWIC biedt een accukeuze van 375 Wh tot liefst 735 Wh accu’s aan. Dit maakt een bereik van liefst 200 km mogelijk.  Het bereik (in kilometers) is helaas niet direct af te leiden van de hoeveelheid energie van de accu. De hoeveelheid energie die je gebruikt bepaalt na hoeveel kilometer de accu leeg is. Naast de accukeuze speelt ook de keuze van de motor een grote rol. De motoren bieden namelijk allen een verschillende mate van efficiënte. Dit zorgt weer voor een hoger of lager verbruik van de accucapaciteit.

QWIC Trend MN7.2 elektrische fiets met middenmotor ondersteuning

Actieradius

Niet elke fietser is hetzelfde. Daarom biedt QWIC het accukeuze systeem. Uitneembare Li-ion accu’s met een mogelijk bereik tot maar liefst 220 km. In onderstaande tabel zijn de capaciteit, meerprijs en de actieradius af te lezen. De actieradius* is afhankelijk van een groot aantal factoren** zoals rijstijl, gewicht, bandenspanning, hoogteverschillen en weersomstandigheden. Bekijk hieronder de tabel om een indicatie te krijgen van de mogelijke actieradius van de verschillende accu’s.

Bekijk de tabel

Factoren

De volgende factoren zijn van grote invloed op het mogelijke bereik van de QWIC elektrische fiets:
– Het totaalgewicht van jou en je elektrische tweewieler
– Je rijgedrag: snelheid, acceleratie, schakelen, remmen, etc
– De weerstand: Wind mee/tegen, bandenspanning, heuvelachtig gebied
– Temperatuur: De accu’s leveren optimale prestatie bij 20*C. “1 graad minder = 1% minder bereik”
– Mate van ondersteuning.
– Leeftijd van de accu (Leeftijd in jaren en laadbeurten)

Bekijk de tips & trucs om zoveel mogelijk kilometers uit de accu te krijgen.

trend accu met hand

Accukeuze systeem

Bij elk model elektrische fiets is er een keuzemogelijkheid voor de accucapaciteit. De afstand die er met de e-bike afgelegd dient te worden is bepalend voor de keuze van het aantal Wh van de accu. Hoe groter de afstand, hoe groter de accu dient te zijn. De energie in de accu bepaalt de actieradius van de elektrische fiets. Hoe groter de capaciteit, hoe groter het bereik. Het aantal Wh in de accu is dus leidend voor de te behalen actieradius. QWIC biedt een accukeuze van 375 Wh tot liefst 735 Wh accu’s aan. Dit maakt een bereik van liefst 200 km mogelijk! Bekijk het gehele overzicht QWIC elektrische fietsen.

 

Positie van de accu

Bij de QWIC elektrische fietsen kan de accu zich op twee verschillende plaatsen bevinden, namelijk in het frame. Deze accu wordt ook wel de downtube accu genoemd. Het voordeel is dat de accu geheel geïntegreerd is en door het lage zwaartepunt de e-bike een stabielere wegligging heeft. De andere mogelijkheid is dat de accu zich in de achterdrager bevindt. Hierdoor is de accu gemakkelijk uitneembaar en eventueel aan het zicht te onttrekken met bijvoorbeeld fietstassen.

QWIC Performance Downtube accu

Accucellen

Dankzij slim geprogrammeerde software en een selectie van de beste accucellen behalen QWIC elektrische fietsen betere prestaties dan vergelijkbare merken. Het gebruik van 18650 NCM Li/ion accucellen uit de automotive industrie in combinatie met een geavanceerd, uitleesbaar BMS resulteert in de veiligste en betrouwbaarste accutechnologie met de langste levensduur op de markt

USB aansluiting

De status van de accu is dankzij het smart BMS systeem via de USB-poort uit te lezen door de dealer. De USB poort biedt tevens de mogelijkheid om de accu te gebruiken om uw smartphone, tablet of fietsnavigatie op te laden. Zo heeft u altijd een ‘stopcontact’ beschikbaar, waar u ook bent.

Recycling

Bij de aanschaf van een elektrische fiets is het mogelijk dat een kleine recyclingbijdrage aan u wordt doorberekend. Deze recyclingbijdrage is verplicht gesteld, vergelijkbaar met de verwijderingsbijdrage bij elektronische producten. Wanneer je de accu van de elektrische fiets vervangt, bijvoorbeeld omdat de capaciteit minder is geworden, kan de oude accu ingeleverd worden bij de QWIC dealer.

 

Opladen van de accu

De accu is gemakkelijk om op te laden. Net als bij een laptop wordt er bij de elektrische fiets een adapter meegeleverd, welke je aansluit op de accu en het stopcontact. Bovenop de oplader verschijnt er een lampje dat een indicatie geeft van de oplaadstatus. Wanneer de accu volledig opgeladen is, stopt de oplader automatisch met opladen. Het indicatielampje kleurt dan groen. Zorg ervoor dat de accu altijd volledig opgeladen is, wanneer je deze stalt. Op deze manier geniet je de langste levensduur en sta je minder snel met een lege accu onderweg. Let op: Neem de oplader geheel uit het stopcontact. Sluit eerst de accu aan alvorens de oplader ook met het stroomnetwerk te verbinden.

advies over QWIC elektrische fiets, accukeuze systeem, e-bikes, fietsen, QWIC, dealer, waar te koop

Advies op maat

Nog niet helemaal zeker van de juiste keuze? De QWIC dealer kan je uiteraard van een persoonlijk advies voorzien. Ook kan je daar terecht om direct een proefrit te maken op één van de QWIC demomodellen. Kijk direct voor de dichtstbijzijnde QWIC dealer in uw woonplaats.