Nieuwsbrief inschrijving
Nieuwsbrief inschrijving:

De locatie en de kracht van de motor bepalen voor een groot gedeelte het comfort van het fietsen. Om te zien hoe krachtig een motor van een ebike is moet u kijken naar het aantal Newton-meter (Nm). Ook hier geldt weer: hoe groter de Nm, hoe groter de kracht van de motor. Als u dus lekker actief bezig wilt zijn met uw elektrische fiets door lange afstanden tegen de wind in te fietsen, heuvels op en af te gaan en met hoge snelheid fietsen, dan is het verstandig om voor een krachtige motor te gaan! De locatie van de motor heeft invloed op de rijcomfort en op het type versnellingssysteem. De motor kan bij de moderne modellen elektrische fiets op 3 verschillende locaties zitten. Hieronder leest u meer over welk effect elke positie heeft.

Ultimate power assistance

Achtermotor

De zeer krachtige Direct Drive achtermotor levert een koppel van 40Nm en is hiermee één van de krachtigste naafmotoren in de markt. Dit maakt de elektrische fiets uitermate geschikt voor heuvelachtig terrein en situaties waarin u extra power nodig heeft. De geavanceerde High Power achtermotor werkt met intelligente sensoren en kent onbegrensd een maximale snelheid tot maar liefst 40 km/uur.* De  motor in het achterwiel zorgt gecombineerd met de derailleurversnellingen voor perfect sportief fietsplezier en een zeer hoge efficiëntie.

De elektrische fietsen met een achtermotor zijn: Performance RD10, Performance RD9.2s en Performance RD9.2

QWIC Premium Brose middenmotor met traploos schakelen en riemaandrijving

Brose middenmotor

De geruisloze en zeer krachtige middenmotor van Brose is voorzien van interne riemoverbrenging. Hierdoor biedt de motor een heerlijk soepele overbrenging van haar vermogen. De QWIC powered by Brose middenmotor biedt een koppel van liefst 90 Nm. De geavanceerde middenmotor is riemaangedreven waardoor deze geheel geruisloos is. De speciaal voor QWIC ontwikkelde software zorgt ervoor dat de motorprestaties optimaal aansluiten bij de e-bike.

Deze Brose middenmotor is gemonteerd op de: Performance MN380, Performance MD10, Premium MN380 en Premium MN330.

Bafang Middenmotor

De zeer krachtige middenmotor levert een koppel van liefst 80 Nm en zorgt in combinatie met het overzichtelijke display in het midden van het stuur voor perfect rijcomfort.

Dankzij de schakelsensor is het eenvoudig en soepel schakelen. Daarnaast zorgt dit voor een langere levensduur van de versnellingsnaaf. Dankzij de middenpositie van de motor laag bij de trapas wordt het gewicht van de fiets perfect verdeeld en stuurt vrij van weerstand.

De motor kent een ideale combinatie van kracht, efficiëntie en geleidelijke ondersteuning. Dit resulteert in het heerlijke ‘altijd-windmee’ gevoel.

De Bafang middenmotor is gemonteerd op de Premium MN8, Trend MN7.2 HS11 en Trend MN7.2

Bafang middenmotor

Voormotor

De QWIC High Torque ULF+ naafmotor levert 35 Nm koppel en kent een ultieme vrijloop. Waardoor je ook zonder ondersteuning zeer licht fietst.
Dit Two-Wheel drive systeem zorgt voor een perfecte balans tussen trap- en motorkracht en maximale tractie en grip.
Tegelijkertijd zorgt de intelligente controller, in combinatie met de wrijvingsloze naafmotor voor een efficiënte omgang van energie en daarmee voor een verbazingwekkend grote actieradius. Deze motor is de beste keus voor vlak of licht glooiend landschap.

Deze voorwielmotor is verkrijgbaar voor de: Premium N330.1, Premium N7.1 UrbanPremium N7.1, Trend FN7.2, Trend Fn7.2 Lite, Compact FN7.