Nieuwsbrief inschrijving
Nieuwsbrief inschrijving:

QWIC is een snel groeiend bedrijf van elektrische tweewielers gevestigd in Amsterdam. De werkzaamheden worden vervuld door een jonge enthousiaste groep die hier volop de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen. Graag stellen we jou voor aan alle werknemers binnen het bedrijf.

 

Taco

 

Taco is mede-oprichter van QWIC. In 2004 kreeg hij samen met compagnon Michiel Hartman het idee om elektrische fietsen in Nederland te introduceren. Na enige tijd in Delft, Rotterdam en Amsterdam gewoond te hebben is Taco inmiddels woonachtig in Bussum. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen. Een ondernemer en familieman die zich bovengemiddeld kan interesseren in de snelle ontwikkelingen binnen de Tech-industrie.  Zijn droom: ‘Grote steden zonder auto’s’.

Co-founder & CEO

Niek

 

Niek is sinds 2008 werkzaam bij QWIC, destijds nog gevestigd in Rotterdam. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor de complete supply chain van de Nederlandse fabrikant van elektrische tweewielers. In zijn vrije tijd speelt Niek rugby op hoog niveau. “Dit valt nog mee. Je had die ander eens moeten zien”  is dan ook een veelvuldig gehoorde uitspraak op de maandagochtend.

Supply Chain

Nadia

 

Is het mooi weer? Dan fietst Nadia met haar flitsend snelle QWIC Performance RD10 van het pittoreske Spaarndam naar het QWIC kantoor in Amsterdam. Met een grote liefde voor snelheid en avontuur stapt ze graag op de motor en gaat ze wereldwijd op zoek naar de mooiste golven om te surfen. Nadia is in juli 2017 gestart als Supply Chain Specialist en is verantwoordelijk voor het proces van productie tot en met de levering aan de dealer.

Supply Chain

 

Lizanne

 

De altijd vrolijke Lizanne versterkt het QWIC-team sinds begin 2017 op het gebied van HR. Je zal haar nooit betrappen op een ochtendhumeur. Ze streeft naar trots, kwaliteit en werkplezier bij het hele team. Lizanne is vaak te vinden op het strand, in de sneeuw of op een hockeyveld. Ze heeft de weddenschap om vanuit Hoofddorp minimaal één keer per week op de elektrische fiets te komen. Als fanatiekeling daagt zij haar collega’s graag uit bij de pingpongtafel. En de verliezer moet er onderdoor.

Human Resources

Dirk-Jan

 

Dirk-Jan werkt sinds 2010 bij QWIC en is verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Hij woonde jarenlang op een majestueuze locatie in het centrum van Amsterdam maar is inmiddels trots inwoner van Alphen aan den Rijn. Dirk-Jan zorgt ervoor dat je met een gerust hart cappuccino kunt pakken. De melk wordt dagelijks ververst! Kom eens langs, plan een proefrit en drink een kop koffie.

Marketing & Communicatie

Marijn

 

Marijn zorgt ervoor dat alle goede ideeën ook werkelijkheid worden. Hij is afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de universiteit van Twente in 2011 en kwam in 2015  bij QWIC werken. Sindsdien ondersteunt hij het product development team met een scherp oog voor detail en een tergend slecht gevoel voor humor. Na het werk kun je Marijn in de Paradiso of Melkweg vinden of slooft hij zich uit in het Vondelpark als hardloper. In zijn vrije tijd houdt hij ook van bier brouwen, maar dat mochten we hier niet vermelden omdat het ondertussen veel te hipster is geworden. Oeps.

 

Industrieel Ontwerper

Alexander

 

Sander werkt samen met Oliver sinds juli 2017 bij QWIC. Hij is een van de nieuwe aanwinsten voor het Duitse verkoopteam. Sander is in Nederland geboren maar in zowel de Verenigde Staten als Duitsland opgegroeid. Dit maakt ervoor dat hij uitstekend Engels, Duits en Nederlands spreekt, ideaal voor binnen onze internationale organisatie.  Vanuit het mooie Leipzig vertegenwoordigt hij QWIC binnen het dealernetwerk in het oosten van Duitsland. Zijn enthousiasme en energie helpt erbij om de uitstraling van QWIC in de regio te laten groeien!

Verkoop Buitendienst

 

Jasper

 

Jasper maakt al jaar en dag furore in de verdediging bij de netste voetbalclub van Nederland, AFC. Bij QWIC is hij onderdeel van het Sales en Service team op de binnendienst. Zijn verregaande interesse in mode komt goed van pas als part-time model. Fietst dagelijks met groot plezier dwars door Amsterdam. Wie weet hoor je hem ’s ochtends fluitend voorbij zoeven.

Verkoop Binnendienst

Juriaan

Ik werk al sinds 2010 bij QWIC en ben verantwoordelijk voor de verkoop. Mijn hobby’s zijn windsurfen en tafelvoetbal. Ook ben ik een trotse vader van 3 kinderen. Dankzij mijn werk ben ik nu ook een bekend QWIC fotomodel. Mijn werk als verkoper speelt zich nu veel af in het mooie België waardoor mijn kennis van speciale bieren behoorlijk gegroeid is.

Verkoop Buitendienst

Kars

Kars vond het afstuderen via de TU Delft bij QWIC zo leuk, dat hij daarna is blijven hangen. Hij werkt inmiddels alweer een jaar op de technische service en de tijd is voorbij gevlogen. Als hij niet klust in de werkplaats dan doet hij dat wel in zijn monumentale pandje in het centrum van Leiden, of aan de 60 jaar oude Kreidlers die daar in de schuur staan. Inmiddels pakt hij echter de minder vervuilende elektrische fiets naar de zonnige terrasjes, waar hij ook graag een speciaalbiertje drinkt.

Technische Dienst & Customer Service

Fleur

 

Fleur zorgt ervoor dat de uitstraling van QWIC constant blijft. Ze is afgestudeerd in 2004 aan de modeacademie en sinds 2016 freelance werkzaam voor QWIC. Sindsdien ondersteunt Fleur het marketingteam bij de aankleding van diverse QWIC Shop-in-Shops en de eigen showroom. Als creatief brein is zij de stille kracht achter het stoere imago van de Amsterdamse fietsfabrikant.

Marketing & Styling

 

Jan

Jan werkt sinds 2015 bij QWIC en houdt zich hoofdzakelijk bezig met de financiële werkzaamheden binnen QWIC. Van het contact met de bank tot aan het inzichtelijk maken van de wekelijkse cashflow, Jan weet hoe het bedrijf er financieel voor staat. Bovendien is hij verantwoordelijk voor het maandelijkse Perforaat. Na in Groningen gestudeerd te hebben woont Jan al 6 jaar in Amsterdam, waarvan inmiddels 3 jaar samen met zijn vriendin, Quirine. Hij kijkt in het weekend graag een potje Engels voetbal in de kroeg met zijn vrienden.

Finance

Hans

Hans is sinds juni 2013 werkzaam bij QWIC en is altijd al een harde werker geweest; toen hij 18 werd begon hij gelijk met werken. In zijn vrije tijd doet hij zelf veel aan sport, waaronder zijn lievelingssport voetbal, en brengt hij ook tijd door met het kijken naar verschillende sporten. Op het moment is hij salesmanager rayon Noord-Nederland boven de lijn Zandvoort en Enschede. Dealers kunnen altijd bij Hans terecht voor vragen waarbij hij zo snel mogelijk het probleem probeert op te lossen. 

Verkoop Buitendienst

Jos

Jos studeerde in 2009 af als industrieel ontwerper bij QWIC en is sindsdien verantwoordelijk geweest voor de marketing, technische dienst en uiteindelijk product ontwikkeling & productie. Hij kent ieder lasje op het frame en elk stekkertje in de kabelboom. Jos brengt veel tijd door in onze fabriek, rijdt iedere dag van en naar kantoor op (maandelijks wisselende) prototypes en overlegt het liefst rond de tafelvoetbaltafel.

Product Manager

Katharina

 

Sinds juni 2016 is Katharina werkzaam bij de QWIC-familie. Geboren in het prachtige Oostenrijk spreekt zij vloeiend Duits en Engels. Nu zij inmiddels al weer enkele jaren in Amsterdam woont, gaat ook het Nederlands haar steeds beter af. In het weekend vind je Katharina met haar neus in Nederlandse woordenboeken, want je moet immers “goed blijven oefenen”. Verder is zij gek op zon, reizen, Azië en Amsterdam.

Marketing & Customer Service

Rein

Rein maakt elke dag prachtige ritjes door het Nederlandse, Belgische en Duitse landschap om alle elektrische fietsen op tijd bij de dealer te leveren. Hij doet dit met veel plezier en rijdt elk jaar vele veilige kilometers op de weg. Rein is een echte kilometervreter!

Chauffeur

Rob

Na jarenlange ervaring in een eigen fietsenzaak in centrum Rotterdam is Rob inmiddels vertegenwoordiger voor het rayon Zuid – Midden Nederland. Een flamboyante verschijning met het hart op de juiste plek. Drinkt graag een biertje en kan met iedereen goed overweg. Elk weekend vind je hem op de Zuid-Hollandse voetbalvelden. Behalve in de winter, dan maakt hij de piste onveilig met botbrekende capriolen op zijn snowboard.

Verkoop Buitendienst

Arco

 

Als voormalig FietsNED’er heeft ons Arco al menig elektrische fiets onder handen genomen, zelfs voordat hij bij QWIC werkzaam was. Het was dan ook in 2012 dat QWIC hem vroeg om het team te komen versterken. Inmiddels tuft hij elke dag vanuit het bosrijke Nunspeet naar het hoofdkantoor in Amsterdam. Dit ritje wordt afgewisseld met dealerbezoeken door het hele land. Elke QWIC-dealer heeft zijn persoonlijke nummer in zijn telefoon staan, zodat zij hem altijd om hulp kunnen vragen.

Monteur

Mandy

 

Sinds jaar en dag is Mandy een rots in de branding bij QWIC. Als administratief alleskunner en ‘moeder’ van kantoor lost zij problemen op alvoor deze zichtbaar zijn. Daarnaast is Mandy part-time model voor de buitenfotografie van onze elektrische fietsen. Zo kom je haar bijvoorbeeld tegen in de QWIC catalogus, op de website en advertenties. Heb jij haar al gespot?

Finance & Administratie 

Simon

 

Simon werkt sinds 2015 bij QWIC. Woonachtig in de omgeving van Hamburg bestiert hij het noorden van Duitsland om het dealergebied uit te breiden. Simon heeft jarenlange ervaring in de fietsenbranche opgedaan bij verschillende fabrikanten. Van origine is Simon een Engelsman, hij is opgegroeid in Zuid-Afrika en spreekt beter Duits dan Engels. Volg je ‘m nog?

Verkoop Buitendienst

Sam

Sam is werkzaam bij QWIC sinds 2015 en houdt zich bezig met alle Credit Management activiteiten. Geboren, getogen en woonachtig in Amsterdam weet hij wat fietsen is. Vanaf dit spreekwoordelijke paard en met zijn incasso lasso hengelt hij graag in stijl duimkruid binnen voor QWIC. Zo kunnen er weer een heleboel mensen blij gemaakt worden met een paar eigentijdse QWIC.

Finance

Martin

 

De andere helft van het befaamde chauffeursduo Buurman & Buurman. Martin wordt ingeschakeld voor het transport van e-bikes naar beurzen, vakhandel en demo-dagen. Samen met Rein is Martin een onmisbare schakel in de logistiek. Uitgerust met een prachtig Amsterdams accent laat de herkomst van Martin zich wel raden.

Chauffeur

Christian

 

Christian is in 2014 bij QWIC in het Salesteam gestart. Hij heeft de belangrijke en zware taak gekregen om de weg vrij te maken voor marktuitbreiding richting het oosten van Europa: Duitsland. De nodige uitdagingen en tegenslagen hebben hem niet uit het veld geslagen, sterker nog: de groei zet onverminderd door. Woonachtig in de regio Dortmund is Christian inmiddels samen met 2 collega’s verantwoordelijk voor de dealers in Duitsland.

Verkoop Buitendienst

 

Jurgen

 

Jurgen is een van de nieuwste leden van het customer service team en sinds maart 2017 bij Qwic werkzaam . Alhoewel de wereld van elektrische fietsen relatief nieuw voor hem is en daarin nog veel te ontdekken valt, heeft hij ruime ervaring met customer service en customer relations en fietsen in het algemeen. Aangezien hij in zijn vrije tijd graag rondrijdt op zijn racefiets of de stad in gaat op de burgerfiets, zullen de fietsen van Qwic snel geen geheimen meer voor hem hebben.

Customer Service

Luis

 

Luis werkt sinds mei 2017 als Systems Engineer bij QWIC. Hij zorgt ervoor dat de elektrische onderdelen op onze ebikes goed werken en probleemloos met elkaar kunnen communiceren. Hij streeft ernaar onze e-bikes zo verder te ontwikkelen dat ze zogenaamde ‘smart-bikes’ worden. Als je hem hiernaar vraagt, zie je zijn ogen gloeien. In zijn vrije tijd houdt hij van uitgebreide fietstochten door Europa. En dit combineert hij graag met zijn tweede grote passie – fotografie.

Electronics & Data

Jonas

 

Dit is Jonas. Vanaf zijn jeugd is hij geïnteresseerd in alles wat met fietsen te maken heeft. Zo heeft hij zelf heel wat fietsen in elkaar geknutseld. Het was dan ook voorbestemd dat hij later iets in de fietsbranche zou doen. Bij QWIC heeft hij als vertegenwoordiger voor België dan ook de gepaste uitdaging gevonden. Tijdens het weekend kan je hem altijd vinden op een voetbalveld, met nadien wat heerlijk Belgische gerstenat om te dorst te lessen.

Verkoop Buitendienst

 

 

 

Oliver

 

Oliver maakt sinds juli 2017 deel uit van het Duitstalige QWIC Team. Met zijn familie woont hij in Gießen, hij is verantwoordelijk voor de QWIC dealers in het zuiden van Duitsland. Zijn passie voor sport heeft hem een paar jaren geleden ook tot een gepassioneerde (elektrische) fietser gemaakt. Verder houdt hij van skiën in het mooie Zillertal en speelt hij voetbal (inmiddels met het ‘oude mannen team’). In zijn vrije tijd ontmoet je hem vaak in de Biergarten met een lekkere appelwijn voor zich.

Verkoop Buitendienst

 

Marleen

 

Marleen vervult sinds juli 2017 de belangrijke taak als IT architect. Zij is verantwoordelijk voor het automatiseren van onze IT processen en het neerzetten van klantvriendelijke apps. Ze woont sinds 2004 in het centrum van Amsterdam en is dan ook vaak te vinden op een gezellig terrasje. Verder houdt ze van buitensporten zoals skiën en golfsurfen.

IT