Trend Serie accu

Terugroepactie van Trend Serie accu met serienummer HL20 + D5 t/m D8

Controleren kwaliteit en waterdichtheid Trend accu

Om veiligheidsreden willen wij de waterdichtheid van Trend accu’s met serienummer HL20 + D5 t/m D8 controleren.

De accu is één van de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets. Wanneer je de accu op de juiste manier bewaart of aan de kant legt na het fietsen, draag je bij aan de levensduur van de fietsaccu. Omtrent veiligheid bij fietsaccu’s is brandgevaar door schade een van de belangrijkste aandachtspunten.

De elektrische fietsen van QWIC zijn uitgerust met Lithium-ion (LI-on) batterijen van een hoge kwaliteit. LI-ion accu’s zetten chemische energie om in elektrische energie en onderscheiden zich door een hoge energiedichtheid en herlaadbaarheid. Het gevaar bij dit soort accu’s, en eigenlijk net zoals bij alle andere accu’s, zit zich in de mogelijkheid om oververhit te raken en vervolgens in brand te vliegen. Oververhitting of brandvorming in een accu kan ontstaan wanneer een accu niet volledig waterdicht is.

Doe hier de Trend accutest! 

 

Serienummer van accu herkennen

Type: Trend Serie accu bevat serienummer HL20 i.c.m D5 tm D8

Mogelijk is een deel van geleverde Trend accu’s niet volledig waterdicht. Dit probleem kan voorkomen bij Trend Serie accu’s welke het serienummer HL20 i.c.m D5-D8 bevatten. Deze accu’s zijn mogelijk niet waterdicht geassembleerd.

Het serienummer is te herkennen aan het SN nr. aan de achterzijde van de accu. De afbeelding hiernaast geldt als voorbeeld: XWHL20L1D5E0045