Nieuws

Zes redenen om de e-bike te pakken

Zes redenen om de e-bike te verkiezen boven de auto

Automobilisten moeten zich de komende jaren voorbereiden op steeds meer en langere files. 80% van alle autoritten is korter dan 20 kilometer. De ideale afstand voor de e-bike. De oplossing voor fileleed is dus makkelijker dan we denken: Pak de e-bike!

Nog niet overtuigd? Wij geven je zes redenen om de elektrische fiets tóch boven de auto te verkiezen, ook in de winter.

 

Fietsen verminderd de kans op stress

Dat fietsen goed is voor de gezondheid, is bij de meeste mensen wel bekend. Fietsen is een laagdrempelige manier om te bewegen waardoor de conditie op peil blijft en de weerstand verbetert. Uit nieuw onderzoek blijkt dat fietsen daarnaast zorgt voor minder stress.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstens één keer naar het werk of school fietsen, 20% minder kans op stress hebben dan mensen die nooit fietsen. Mensen die vier dagen per week fietsen, verminderen het risico van stress zelfs tot maximaal 52%.

 

Fietsen is goed voor het milieu

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden verkeers- en parkeerproblemen. Dit vergroot de druk die op het milieu komt te liggen, wat kansen biedt voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

Bij QWIC geloven we dat elektrisch fietsen de huidige problemen van files en de luchtvervuiling sterk kan reduceren.

 

Fietsen is goed voor de gezondheid

Recentelijke onderzoek wijst uit dat fietsen met de e-bike goed is voor de gezondheid. Aan het onderzoek deed een groep van twintig mensen mee, die dagelijks met de auto naar het werk gaan en niet sporten. Voor aanvang van het onderzoek werden hun bloedwaarden en conditie gemeten. Een maand lang reden de deelnemers minimaal drie dagen per week met een e-bike naar het werk. Na afloop van het onderzoek zagen de wetenschappers duidelijke verbeteringen qua cardiovasculaire gezondheid, zuurstofopname en bloedsuikerpeil. De conclusie van het onderzoek is duidelijk: ‘Elektrische fietsen zijn een efficiënte vorm van actief transport die de risicofactoren voor hart- en vaatziekten in amper vier weken tijd kunnen verbeteren.’

 

Door te fietsen bespaar je geld

Met name op het gebied van gebruik, bespaar je veel geld ten opzichte van de auto en het openbaar vervoer. Zo kost het opladen van je accu nagenoeg niets. Maar ook op het gebied van parkeerkosten kun je een hoop besparen. Zo worden de parkeertarieven in Amsterdam per 1 januari 2019 verhoogd. Het uurtarief in het centrum van Amsterdam zal dan € 7,50 bedragen.

 

Met de fiets ontwijk je de dagelijkse files

Automobilisten moeten zich de komende jaren voorbereiden op steeds meer en langere files. Zo kan de gemiddelde reistijd tot 2023 met 35 procent toenemen, dit staat in het rapport dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Ondanks de investeringen in de infrastructuur groeit de wegcapaciteit niet snel genoeg om de verkeersgroei op te vangen. De verwachting is dat over vijf jaar 10 procent meer wordt gereden dan in het afgelopen jaar.

Een van de grootste ergernissen in het verkeer is fileleed. Het is zelfs gebleken dat mensen die dagelijks in de file staan meer stress ervaren dan mensen die filevrij op werk arriveren. De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en 80% is zelfs onder de 20 kilometer. De ideale afstand voor de e-bike. De oplossing voor fileleed is dus makkelijker dan we denken: Pak de e-bike!

 

Last but not least; Ontdek je omgeving door de fiets te pakken

Ben jij overtuigd, maar beschik je nog niet over het juiste materieel? Doe dan de ‘help-mij-kiezen’ test op onze website en vind de perfecte e-bike die voldoet aan jouw wensen.