Nieuws

Bereid je voor op de herfst

Proefrit QWIC, Man fietst op Performance RD10

Op 23 september is de astronomische herfst officieel van start gegaan. Het wordt kouder, bomen verliezen hun bladeren en herfststormen trotseren ons land. Niet de beste condities voor de fietspaden; oppassen geblazen dus! Daarentegen het perfecte seizoen om lekker uit te waaien en te genieten van de heerlijke frisse buitenlucht. Trotseer de herfst met jouw QWIC e-bike en ga goed voorbereid op pad met deze tips & tricks.

 

Tip 1: Verlaag de druk van je banden

Door het (iets) verlagen van de druk in je banden, heb je meer grip op de weg doordat er een groter contactoppervlak ontstaat en glijd je minder snel uit. Let er wel op dat de druk niet te laag wordt.

 

Tip 2: Blijven smeren

Zorg ervoor dat je ketting goed ingesmeerd is. Door de regen en gevallen bladeren wordt je ketting sneller vies.

 

Tip 3: Zien en gezien worden

Zorg ervoor dat je verlichting goed werkt. Het wordt steeds later licht en eerder donker. Grote kans dus dat je weleens in het donker naar je werk of naar huis fietst. Zorg er dan voor dat je verlichting goed werkt, zodat andere weggebruikers jou niet over het hoofd zien. Daarnaast ook altijd prettig om voldoende zicht te hebben op de donkere onverlichte fietspaden.

 

Tip 4: Check je remblokken regelmatig

In natte omstandigheden slijten je remblokjes sneller. Zorg er daarom voor dat je regelmatig je remblokjes checkt en vervang deze op tijd.

 

Tip 5: Slipgevaar

Door regen en gevallen bladeren kan het glad zijn op de wegen. Pas daarom goed op voor bochten, bruggen en tunnels.

 

Tip 6: Houd andere weggebruikers goed in de gaten

Harde wind, regen, mist, opkomende en ondergaande zon; omstandigheden met kans op minder zicht. Op zulke momenten is het van groot belang om andere weggebruikers goed in de gaten te houden, het kan namelijk gebeuren dat ze jou over het hoofd zien.