Nieuws

QWIC’s e-bike met automaat – wat is het en wat heb je eraan?

We zijn allemaal bekend met het automatische versnellingssysteem uit de auto-industrie. Het is tegenwoordig zelfs bijna de standaard geworden. Afgelopen jaar zat er in meer dan 60% van alle nieuwe auto’s in Nederland een automaat. Dit idee is dus ook mogelijk op een e-bike, en is zelfs in vele opzichten superhandig! 

Een van QWIC’s nieuwste modellen, de Premium i Auto, heeft zo’n automatisch schakelsysteem. Dit werkt als volgt; jij stelt je voorkeur in, en de fiets zorgt ervoor dat je op jouw ideale manier fietst. Wat betekent dat in de praktijk?

Je fietst fluitend weg bij het stoplicht
Je kan nooit meer vergeten om naar een lichtere versnelling te schakelen als je moet wachten op het stoplicht, omdat deze e-bike hier al voor je aan denkt. Hij schakelt automatisch terug wanneer je stilstaat, zodat je lekker makkelijk wegfietst.

Zorgeloos fietsen
Eigenlijk hoef je je helemaal niet meer druk te maken over de versnelling waarin je fietst. Ga je bergop, of juist bergaf? Het systeem reageert op je omgeving en op jouw bewegingen waardoor jij gewoon comfortabel blijft fietsen zonder extra moeite.

Je accu gaat langer mee
Omdat je e-bike zichzelf altijd in de juiste versnelling zet, overbelast je hem, en daarmee je accu dus eigenlijk ook nooit. Hierdoor biedt je accu het maximale rendement en kun je er verder op fietsen!

Minder slijtage, minder onderhoud
Nog een voordeel aan de automatische e-bike versnelling is dat de ketting en tandwielen niet onnodig onder teveel druk komen te staan. Doordat de versnelling altijd optimaal ingesteld staat belast de motor dus zo min mogelijk het aandrijfsysteem. Scheelt weer een paar tripjes voor onderhoud!

Je ervaart nog meer plezier tijdens het fietsen
Op een e-bike ervaar je natuurlijk al een ongekend comfort vergeleken met een gewone fiets, puur omdat je veel minder inspanning hoeft te leveren en vooruit vliegt. Als daarbij komt dat je niet eens meer hoeft te schakelen wordt je rit al helemaal moeiteloos. Iedereen die de Premium i Auto probeert komt met een lach op zijn gezicht terug.

Wat vinden voorbijgangers van de Premium i Auto?
We gaven toevallige de kans om deze e-bike met automaat voor zichzelf te testen. Hieronder zie je hun ervaringen:

Ook benieuwd naar deze e-bike?
Je bent altijd welkom om deze fiets te testen in onze QWIC Experience Center in Amstelveen. Hier staat de Premium i Auto, samen met al onze andere e-bike modellen klaar voor jou om te testen! Boek hier eenvoudig een testrit.