Nieuws

QWIC collega’s over hun e-bikes: “Ik gebruik mijn e-bike echt voor alles”

De European Mobility Week (16-22 september) draait om de promotie van duurzame alternatieven op stedelijke mobiliteit. Dit initiatief neemt de Europese Commissie naar aanleiding van steeds meer tekort aan ruimte, verkeersdrukte en onveiligheid en natuurlijk de milieuvervuiling in steden. Als e-bikemerk kan QWIC natuurlijk niet stilzitten en toekijken, maar geloven wij dat de e-bike het perfecte vervoermiddel is om je door de stad te verplaatsen. Om onze argumenten kracht bij te stellen, hebben we onze collega’s uitgedaagd om hun e-bikes te testen tegenover een rit met het openbaar vervoer 

Als eerste vroegen we Katja, onze team lead Returns, om haar ervaring te beschrijven:  

Dag 1: “Ik maakte een elektrische fietsrit van huis naar QWIC Office. Lekker snel, 15 minuutjes. Zonnetje schijnt. Dit is zekers te weten de makkelijkste, snelste en gezondste manier om naar je werk te gaan.” 

Dag 2: “Regen komt met bakken uit de lucht, dus vandaag ga ik met OV naar de QWIC Werkplaats. Grappig was dat ik bij het stoplicht een random gast tegenkwam (ik weet nog steeds niet zeker of ik hem nou ken) en we tot aan de metro (ongeveer 10 minuten) hebben gepraat over zijn tijd in Mexico, het uitblijven van corona en hoe geweldig Amsterdam is. Dat had op de fiets niet gekund! Verder was de metro wel erg druk, moest ik overstappen en duurde het vrij lang.” 

Het openbaar vervoer is een prima vervoermiddel, vooral in de regen, maar het duurt langer en is vaak druk. Aan de andere kant brengt een elektrische fiets je snel van A naar B, en heeft een positief effect op je lichaam en geest. Ons onderzoek wijst uit mensen zich door veel te fietsen energieker en beter voelen, en dat ook meer doen sinds ze een e-bike hebben. Hierdoor krijg je meer beweging en breng je meer tijd buiten door. Het is wel aan te raden om eventueel regenkleding aan te schaffen voor de natte dagen in ons kikkerlandje. 

 

De volgende in de rij is Tim, onze Recruiter, om zijn licht erop te laten schijnen. “Ik gebruik mijn e-bike echt voor alles, ik vind dat ding zo fantastisch. Sinds ik mijn e-bike heb fiets ik echt overal naartoe, en afstand maakt me nu helemaal niets meer uit. Ik zou heel erg moeten wennen om weer op een normale fiets te rijden, denk ik. Alleen als het regent kom ik niet naar kantoor op de fiets, dat is helaas het enige waarvoor een e-bike geen oplossing biedt. Gelukkig kan ik ook thuiswerken als ik geen zin heb om met de tram te gaan.”  

Ook onze S&OP Lead Talita ging de uitdaging aan. “Ook al heeft Amsterdam een goed netwerk van openbaar vervoer, ga ik het liefst met mijn elektrische fiets, hiermee ben ik overal snel en makkelijk, en krijg ik veel frisse lucht en beweging. Dat vind ik belangrijk. Als ik mijn hond wil meenemen naar kantoor ga ik uiteraard wel met het OV, want die past helaas niet op de fiets. Voor mij is de e-bike ideaal om me door de stad te bewegen, en juist door de ondersteuning vind ik het niet erg om lange stukken te fietsen. Ik voel me helemaal in controle van mijn leven met mijn elektrische fiets!” 

Deze ervaringen zijn voor ons bevestiging dat we met onze elektrische fietsen op de juiste weg zijn. De snelheid en het gemak waarmee je van A naar B bent in een drukke stad waar veel verkeer en gebrek is aan ruimte maken het een waardig alternatief op een auto of OV. Hopelijk zien we in de nabije toekomst nóg meer mensen op e-bikes! 

Bekijk hieronder hoe onze collega’s het hebben ervaren.