Nieuws

Pak de fiets op woensdag

Man met QWIC fiets in AGU regenkleding

Traditiegetrouw worden er in de decembermaand veel goede voornemens gemaakt. Mocht je lijstje nog leeg zijn dan helpen wij je graag met enkele tips voor de ‘Goede Voornemens Lijst 2019’.

Pak woensdag de fiets

‘Meer sporten’ horen we vaak terugkomen. Als we dit voornemen richten op ons eigen product dan betekent dit ‘meer fietsen’. Dus ons advies: Stap wat vaker op de fiets en laat de auto voor de korte ritjes staan. We snappen dat je niet iedere dag met de e-bike naar het werk wil gaan, maar probeer het in ieder geval één keer per week. Ben je zover om dit goede voornemen uit te voeren, dan is het handig om dit elke woensdag te doen. Uit de data van Buienradar van de afgelopen 10 jaar blijkt namelijk dat woensdag de meest geschikte dag is om met de fiets naar het werk te gaan. Statistisch gezien is dit de droogste werkdag. Een ander statistisch feit: het droogste uur van elke dag is tussen 9.00 – 10.00 uur. 

De fietser trekt zijn eigen plan

Het blijkt dat de fietsende forens zich niet laat stoppen door een bui: 80% stapt toch op. Ruim een derde daarvan aarzelt niet en gaat direct op pad, maar er zijn ook forenzen die 5 minuten (28,6%) of 10 minuten (13,8%) wachten tot de bui is overgetrokken. Van al die noeste fietsers vindt 73% dan wel dat men op het werk begrip moet hebben voor het wat later aankomen. En er zit ook een grens aan het incasseringsvermogen van degenen die per fiets naar het werk gaan. Het merendeel van de fietsers kiest bij onweer en ijzel voor een andere vorm van vervoer: ruim de helft pakt dan de auto, een derde kiest voor het OV en een kleine groep gaat te voet.

Bron: Buienradar & Vikingblog