Nieuws

Files worden fors langer, e-bike wordt een steeds interessanter alternatief

Automobilisten moeten zich de komende jaren voorbereiden op steeds meer en langere files. Zo kan de gemiddelde reistijd tot 2023 met 35 procent toenemen, dit staat in het rapport dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Ondanks de investeringen in de infrastructuur groeit de wegcapaciteit niet snel genoeg om de verkeersgroei op te vangen. De verwachting is dat over vijf jaar 10 procent meer wordt gereden dan in het afgelopen jaar.

Een van de grootste ergernissen in het verkeer is fileleed. Het is zelfs gebleken dat mensen die dagelijks in de file staan meer stress ervaren dan mensen die filevrij op werk arriveren.

De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en 80% is zelfs onder de 20 kilometer. De ideale afstand voor de e-bike. De oplossing voor fileleed is dus makkelijker dan we denken: Pak de e-bike! Bijkomend voordeel is dat fietsen zorgt voor minder stress. Mensen die minstens één keer per week naar werk fietsen hebben 20% minder kans op stress dan mensen die nooit fietsen.