Nieuws

De fiets is Nederlands geheime wapen tegen drukte op de weg

Vrouw op QWIC Trend FN7.2 steekt weg over

In het kader van de alsmaar toenemende drukte op de Nederlandse wegen wordt op korte termijn 345 miljoen euro geïnvesteerd door provincies, vervoersregio’s en gemeenten in extra snelle fietsroutes en meer stallingen voor de fiets. Afgelopen juni maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven dit bekend.

Samen met provincies en gemeenten wil Van Veldhoven nog deze kabinetsperiode 200.000 extra mensen de fiets naar werk pakken in plaats van de auto. “De fiets is Nederlands geheime wapen tegen drukte op de weg”, stelt Van Veldhoven.

In 2006 zijn provincies reeds gestart met de aanleg van snelfietsroutes en is er bijna 500 kilometer aan fietsroutes gerealiseerd. De decentrale overheden hebben het streven om hier de komende jaren nog minstens 600 kilometer aan toe te voegen, met de ambitie voor nog eens 400 kilometer na 2021. Ook worden bestaande fietsroutes aantrekkelijker, breder en sneller gemaakt, zodat mensen eerder de fiets pakken in plaats van de auto.

Een initiatief wat wij als Nederlandse e-bike fabrikant toejuichen. Zo verleiden wij, door de ontwikkeling van innovatieve e-bikesmensen om vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Een serieus alternatief voor de auto door het gebruik van designelementen en vernieuwingen uit de automotive industrie is wat ons product kenmerkt.