Nieuws

De QWIC fietsdoos illustratie

Honderden dealers ontvangen wekelijks QWIC fietsen in een fietsdoos. In een markt waar het gewoon is geworden om een groot logo op de doos te zetten, ziet QWIC dat als een mooi oppervlak om haar ideeën met de wereld te delen. Onder de noemer “QWIC Canvas” bieden we de kans aan een getalenteerde illustrator om zijn of haar interpretatie van het QWIC verhaal te ontwerpen. Merel Corduwener heeft in het spits afgebeten, daarna was het de beurt aan Anne Olde Kalter en de nieuwste fietsdoos illustratie is ontworpen door Govert van der Heijden. Hieronder de verhalen van de kunstenaars achter de fietsdoos illustraties.

 

De fietsdoos illustratie van Govert van der Heijden 

QWIC houdt van de stad. Door de QWIC fiets te pakken in plaats van de auto hou je de stad leefbaar en ben je vaak sneller op de plaats van bestemming. De passie voor de stedelijke omgeving delen we met de in Rotterdam geboren kunstenaar Govert van der Heijden. Deze passie uit hij door de prachtige architectuur van Rotterdam te verbeelden in zijn tekeningen en schilderijen. Zijn tekeningen en schilderijen hebben harde contrasten, scherpe hoeken en diepzwarte vlakken met subtiele details. Dit komt goed terug op de illustratie die Govert heeft gemaakt voor de QWIC fietsdoos. Voor QWIC wilde hij wel een uitzondering maken en een futuristisch Amsterdam te verbeelden:

“In de nabije toekomst wordt de wereld nog steeds gedomineerd door de auto, weliswaar elektrisch en zelfsturend, en is de wildgroei aan snelwegen en beton alleen nog maar verergerd. We kijken vanaf een druk knooppunt op de hoogbouw van de Zuidas zoals die nu is, aangevuld met futuristische nieuwbouw en hier en daar een windmolen. Te midden deze volle wereld staat tegen een robuuste kolom de hippe, stijlvolle Performance RD10. Want hoe de wereld ook verandert, fietsen zullen we altijd blijven doen.” Govert van der Heijden.

Bekijk meer werk van Govert op zijn website: govart.nl/ en artofrotterdam.com/ 

Fietsdoos QWIC 2019 | Govert van der Heijden
De QWIC fietsdozen in het warehouse. Klaar om uitgeleverd te worden!

 

Atelier Govert van der Heijden_QWIC
Govert van der Heijden in zijn atelier

 

Fietsdoos Illustratie van Anne Olde Kalter

Fietsdoos Illustratie van Anne Olde Kalter is illustrator en designer in haar eigen Atelier La Farme. Ze woont er werkt in een piepklein landelijk dorpje net buiten Amsterdam-Noord. De combinatie van de rust en ruimte van het platteland met het bruisende van de stad spreekt haar erg aan. Ook in haar werk vinden we deze combinatie terug.

“Ik probeer in mijn werk altijd de balans te vinden tussen opvallend en natuurlijk. Ik maak vaak wat ik noem handmade design. Door iets met de hand te tekenen, schilderen of te drukken krijg je iets dat niet perfect, maar eigen is en daar ben ik altijd naar op zoek; persoonlijkheid. Of dat nou in een logo, een illustratie of een kunstwerk is. Voor de afstand tussen mijn huis en de stad is de elektrische fiets de perfecte uitvinding. Helemaal met een klein kindje, dat je niet meeneemt op een scooter ofzo, geeft een elektrische fiets zoveel vrijheid. Ik vind het echt te gek en pak nu zoveel sneller de fiets. Het is alsof ik altijd wind mee heb, dus dat is ook precies wat ik heb geprobeerd weer te geven in mijn ‘Nature Approved’ illustratie. Ik zou zeggen al die vieze scooters de stad uit en iedereen elektrisch!”

Bekijk meer werk van Anne op haar website anneoldekalter.com/

Fietsdoos illustratie van Anne Olde Kalter
Illustratie op de fietsdozen van QWIC door Anne Olde Kalter

 

Anne Olde Kalter voor één van haar kunstwerken
Anne Olde Kalter aan het werk

 

Merel Corduwener

Merel Corduwener, zelf een fervent fietsfanaat, heeft de eerste QWIC fietsdoos illustratie getekend. Zij liet zich inspireren door de voordelen die een QWIC fiets biedt ten opzichte van de auto. Merel Corduwener studeerde in 2013 af in de richting Illustration Design op ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Sindsdien woont en werkt Merel in Amsterdam. Je zou haar illustraties kunnen kennen van onder andere het Parool, de Correspondent en de Volkskrant, of een van de festivals in en om Amsterdam waar ze haar stempel op heeft gedrukt. Haar liefde voor fietsen heeft ze al eerder getoond in haar werk. Zelf zegt ze hierover: “Amsterdam = fietsstad en elke dag fiets ik een uur. Waar andere mensen hun ideeën op doen onder de douche of op de WC, krijg ik de beste ingevingen op de fiets”.

Neem eens een kijkje op www.merelcorduwener.com en vraag natuurlijk je dealer om de doos te bewaren!

Merel Corduwener_ Qwic Canvas
Canvas illustratie van Merel Corduwener

 

 

Merel Corduwener
Merel Corduwener aan het werk