Nieuws

Amsterdam gaat voor uitstootvrij

Performance MD10 outdoor sfeerbeeld

Gemeente Amsterdam heeft zichzelf een doel gesteld; een uitstootvrije stad in 2025. Een ambitieus doel, wat vraagt om grove maatregelen. Zo komen vanaf volgend jaar Amsterdamse snorfietsbezitters in aanmerking voor een subsidie, wanneer zij overstappen naar een schoner vervoersmiddel.

De subsidie geeft snorfietsbezitters de mogelijkheid een alternatief en schoon vervoersmiddel aan te schaffen en de snorfiets te laten staan. Voor de subsidie wordt ruim 1,3 miljoen euro vrijgemaakt door het college.

Met de invoering van deze regeling hoopt het college dat snorfietsbezitters overstappen op een schoner vervoersmiddel zoals de e-bike, wat moet bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Een mooie kans voor de e-bikemarkt om ook deze groep te overtuigen van de elektrische fiets.

Om de populariteit van snorfietsen de kop in te drukken, doet Amsterdam er een extra schepje bovenop; vanaf volgend jaar moeten snorfietsers verplicht met een helm op de rijbaan rijden. Ook in Utrecht en Den Haag zal deze wet vanaf volgend jaar gelden.

Bron: NU.nl