Nieuws

Design e-bike Premium Q scoort meerdere design awards

Premium Q wint meerdere design awards

QWIC sleept met haar nieuwste design e-bike, Premium Q, de een na de andere design award in de wacht. De Red Dot Design Award 2020 en twee iF DESIGN AWARDS 2020 bevestigen het unieke en vooruistrevende design van de Premium Q.

 

Red Dot Design Award

De Red Dot Design Award is een internationale designprijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt. Met de Premium Q won QWIC deze wereldwijd erkende award in de categorie Product Design, de categorie voor de meest kwalitatieve en innovatieve productontwerpen. Dit jaar waren er in deze categorie meer dan 6.500 inzendingen. De Red Dot Award uitreiking 2020 vindt plaats op 22 juni in Essen, Duitsland.

Leonieke Kruims, productmanager bij QWIC:
“We zijn als R&D team enorm blij met het winnen van de Red Dot Design Award. We hebben bij het ontwerp van de Premium Q over elk detail tot in de puntjes nagedacht om tot een uniek en vernieuwend design te komen. Dat de internationale jury van Red Dot ons werk van de Premium Q erkent, betekent dan ook veel voor ons.”

 

iF Design Award 

Eerder dit jaar werd de Premium Q nog bekroond met twee iF Design Awards, een award voor het opvallende design en een voor de bijhorende fast charging station. De iF DESIGN AWARDS worden sinds 1953 uitgereikt en zijn wereldwijd erkend binnen de design- en innovatiebranche.

Robert Bronwasser, designer en eigenaar Robert Bronwasser Design:
Bij de ontwikkeling van de Premium Q hebben we de lat hoog gelegd. We wilden een nieuwe elektrische stadsfiets ontwikkelen waarin innovatie en technologie worden gebruikt om een hoog comfort en gebruiksgemak voor de gebruiker te creëren. Een fiets die perfect aansluit bij het DNA van QWIC: personal, urban en smart.”

 

Premium Q & Fast charging station

QWIC Premium Q met Fast charging station

Tijdens het ontwerp van de Premium Q lag de focus op een zo groot mogelijke actieradius. Het is gelukt om een lowstep frame te creëren met de volledig geïntegreerde, grootste QWIC accu ooit. Wat hierbij vooral bijzonder is, is dat het frame super stijf is. Hierdoor is de wegligging van de Premium Q uitmuntend. Het design van de Premium Q oogt verder uniek door het gegoten frame. Deze productiemethode wordt zelden gebruikt en is zeer innovatief doordat het frame uit vrijwel één aluminium deel bestaat. Daarnaast zijn er nauwelijks lasnaden te zien. Ook is de bekabeling praktisch volledig in het frame weggewerkt.

Speciaal voor de Premium Q is er een fast charging station ontwikkeld om de accu thuis sneller én slimmer te laden. In drie uur tijd is de batterij 100% vol. Het oplaadstation beschikt tevens over een hibernation modus, welke de accu altijd in de ideale conditie houdt en zo de levensduur van de accu optimaliseert. QWIC zet hiermee een grote stap in energiedichtheid, veiligheid en de levensduur van accu’s. Het opladen is met de nieuwe charging station zeer gebruiksvriendelijk. Het voelt natuurlijk, intuïtief en gaat met het grootste gemak. Een ander voordeel is dat het elegante design van de station ook past in huis. Hierdoor hoeft deze niet steeds te worden opgeborgen, maar kan er een vaste plek voor worden aangewezen.

Ontdek alles over de Premium Q