Nieuws

In memoriam: Ruud Lubbers | 1939-2018

Ruud Lubbers

Oud-premier Ruud Lubbers (1982-1994), pionier en voorvechter van elektrische mobiliteit, is op 14 februari in zijn woonplaats Rotterdam op 78-jarige leeftijd overleden. Lubbers investeerde eind 2010 via zijn investeringsvehikel Breesaap in QWIC en was sindsdien een belangrijke en betrokken aandeelhouder.

Zijn zoon Bart, directeur van Breesaap, is sinds 2011 commissaris. Ruud Lubbers was pionier en groot voorvechter van elektrisch rijden en reed als een van de eerste van Nederland in een (door ECC omgebouwde) elektrische VW Golf. Dit was jaren voordat de eerste Tesla in 2012 op de Nederlandse weg reed.

In 2010 investeerde Lubbers in Epyon1, een bedrijf met snellaadtechnologie voor auto’s. Later dat jaar in QWIC en sinds 2012 in Fastned, een bedrijf dat elektrische snellaadstations voor auto’s exploiteert, opgericht door zijn zoon Bart.

“Ik ben trots dat Lubbers in ons geloofde toen we nog in de start-up fase zaten. Zonder Lubbers stond QWIC niet waar het nu staat. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat we de afgelopen jaren hebben gekregen en ons medeleven gaat uit naar zijn familie en naasten.” Aldus Taco Anema, (mede)oprichter en directeur QWIC.

1Sinds 2011 overgenomen door ABB en nu actief onder de naam ABB EV Charing Infrastructure