Nieuws

Blogpost: Want.nl | De QWIC elektrische fiets is precies wat je van een fiets wil hebben

Man staat bij de Performance RD10 Green Army

Bij de aankoop van een elektrische fiets zijn er veel elementen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk heb je ten eerste te maken met de aanschafprijs. Daar zijn nogal verschillen in. Verder spelen elementen zoals snelheid en bereik mee en is het tot slot fijn dat de fiets met zijn batterij niet al te zwaar is. Op veel elementen weet de QWIC elektrische fiets goed te scoren.

 

De QWIC elektrische fiets

Zo kun je met een volle batterij zo’n 145 kilometer afleggen. Dat is met name fijn voor hen die het vervelend vinden om de batterij elke dag op te laden. Ook kun je op deze manier de fiets perfect gebruiken om er een flink fietstochtje mee te maken. Qua maximale snelheid gaat hij tot de veertig kilometer per uur.

Je kunt echter ook op een iets minder sportieve stand tot een kilometer of 26 per uur gebruik maken van de motor om vervolgens door te trappen. In tegenstelling tot andere elektrische fietsen zal de QWIC elektrische fiets je dan niet gaan afremmen. Op die manier kun je in theorie dus nog wat calorieën verbranden terwijl je op zo’n fiets rondscheurt.

Als je hard gaat, ben je overigens nog altijd veilig. Wanneer je bij een zebrapad komt en plotseling moet stoppen, dan is dat gewoon mogelijk. De hydraulische schijfremmen met dubbele remklauw en remonderbrekingssensor garanderen een veilige ervaring.

Man met Performance RD10
Performance RD10 Dutch Orange

 

Het enige nadeel van de QWIC elektrische fiets is dat het wel even duurt voordat je de batterij volledig hebt opgeladen. Het duurt maar liefst acht uur. Dat is natuurlijk geen probleem als je hem ‘s avonds aan de oplader doet, maar als je dat toevallig bent vergeten, dan kun je elektrisch fietsen vergeten. Wil je meer weten over de serie fietsen? Bezoek dan de pagina van de maker.

Lees hier het originele artikel op Want.nl