Nieuws

App-verbod tijdens het fietsen

Op naar een veiliger verkeer – want vanaf 1 juli 2019 is appen op de fiets ook in Nederland niet langer toegestaan. Wie het er toch nog op waagt, maakt kans op een fixe boete van €95.

Naar verluidt – en iets dat we allemaal stiekem kunnen bevestigen, staat appen helemaal bovenaan het lijstje van gevaarlijke activiteiten die onze ogen niet langer op de weg doen concentreren. Uit Nederlands wetenschappelijk onderzoek in 2010 blijkt dat een derde van de fietsers berichtjes verzendt en leest – iets dat volgens onderzoekers tot op heden fors is toegenomen. 

Echter, uit onderzoek blijkt dat de meest ernstige fietsongevallen in Nederland voor een kleiner deel te wijten zijn aan telefoongebruik. Maar volgens de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, is elk ongeval veroorzaakt door appen of bellen op de fiets een te veel. 

Wat dan met navigeren?

Navigeren, ook tijdens het fietsen, wordt steeds meer en meer gebruikelijk. Daarom dat velen onder ons heel moeilijk gedag kunnen zeggen tegen het online kaartlezen tijdens een fietstocht. Hiervoor bestaat gelukkig een goede oplossing: de mobiele telefoonhouder! Deze kun je makkelijk online bestellen of mogelijk terugvinden bij de fietsenwinkel dicht bij huis.