Nieuws

Amsterdam steeds meer een (elektrische) fietsparadijs!

Het is je vast niet ontgaan; parkeren in Amsterdam is duurder dan ooit èn snorfietsen moeten de fietspaden verlaten. Dit maakt het leven van de Amsterdamse fietser heel wat aangenamer en zorgt immers voor een positieve stimulans om meer mensen aan het fietsen te zetten.

Als maatregel om de Amsterdamse leefbaarheid en bereikbaarheid te verbeteren, laat de gemeente de parkeertarieven in de stad fors stijgen, tot wel €7,50 per uur in het centrum. Op deze manier focust het stadsbestuur ook op de behoefte aan meer groen en het verminderen van druk autoverkeer in de smalle stadsstraten. Het project om Amsterdam steeds meer autovrij te maken, is uiteraard ook een zeer positieve ontwikkeling voor fietsers. Het verkeer zal er rustiger aan toe gaan en voor minder stress zorgen.

De elektrische fiets is een serieus alternatief voor de auto

Maar wat met dagelijkse automobilisten? Vooral voor zij die binnen een straal van 20 kilometer van hun werkadres wonen, is de e-bike een super alternatief voor de auto! De reis met een e-bike van punt A naar B verloopt snel, efficiënt, ontspannend, comfortabel èn in stijl! Erg lijkend op wat een auto te bieden heeft dus, maar dan zonder parkeerstress en vervelende fietskwaaltjes. Zelfs voor zij die tot 40 km van werk wonen, heeft QWIC ideale e-bikes ter beschikking; namelijk de speed pedelecs!

Overweeg jij het om een e-bike aan te schaffen? Test hier welke elektrische fiets het beste bij jouw reisstijl past!

De snorfiets voortaan “verbannen” van de Amsterdamse fietspaden

Er heeft al een heleboel commotie rond gewoekerd, maar snorfietsers zijn in Amsterdam officieel doorverwezen naar de rijbaan en daarnaast verplicht om een helm te dragen. De stad beargumenteerd deze maatregel met de constante stijging van fietspadgebruikers. Deze druktetoename zorgt namelijk voor gevaarlijke situaties voor zowel fietsers als snorfietsers. De gemeente verwacht dat dankzij het genomen besluit de doorstroming op de fietspaden zal verbeteren en de verkeersveiligheid toeneemt. 

Dankzij deze ontwikkeling wordt ook elektrisch fietsen aangenamer en vooral veiliger, want vaak schatten snorfietsers de snelheid van e-bikes verkeerd in, wat gevaarlijk kan zijn. Doordat de fietspaden verruimt worden, zullen elektrische fietsgebruikers makkelijker en vlotter kunnen doorrijden en andere fietspadgebruikers veiliger kunnen inhalen.