Nieuws

Consument aan het woord | Willy: Mijn QWIC en ik

QWIC Premium MN8, sfeerbeeld Amsterdam, zijaanzicht

Nooit gedacht dat ik op mijn leeftijd (57) al aan een elektrische fiets zou denken. Echter door knieproblemen werd het wandelen wat ik altijd graag heb gedaan wat moeilijker en moest ik bedenken wat ik dan nog wel zou kunnen doen.  Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd naar buiten te kunnen en dan kom je al snel op het idee van een fiets met ondersteuning zodat ik mijn knieën minder belast. Samen met mijn man hebben we ons verdiept in de technische details van de elektrische fietsen en met een lijstje van vijf favoriete fietsen zijn we naar een testdag in Amersfoort gegaan. Al moet ik wel zeggen dat ik met de nodige scepsis naar deze dag ben gegaan, ik voelde me nog veel te jong voor een dergelijke fiets.

Maar wat was dat leuk om daar de kans te krijgen de fietsen van mijn voorkeur uit te proberen! En daar was ik gelijk enthousiast over de Qwic, terwijl ik deze al wel eerder gezien had maar wat moest wennen aan de wel erg hippe uitstraling (oranje snelbinders, wie bedenkt dat?!). Na deze testdag was het wel duidelijk: ik ga voor de Qwic!

Nu, precies een jaar later, ben ik alleen maar enthousiaster. We hebben al veel prachtige fietstochten gemaakt met afstanden van soms wel 90 kilometer. En dan ben ik nog niet moe :). Mijn man heeft wel wat moeite om mij bij te houden. Ik heb wel een advies: koop een Qwic!