Nieuws

Blogpost: Sam | Een geweldige gewaarwording

Ik ben iemand die de auto of de motor verkiest boven de fiets. Dit is echter geheel veranderd sinds ik het elektrisch fietsen op een QWIC heb ontdekt. Ineens geniet ik van een stukje fietsen en ben ik in gaan zien wat de fiets eigenlijk te bieden heeft. Als geboren Amsterdammer klinkt dit misschien gek, hier doe je immers bijna alles op de fiets. Toch heb ik Amsterdam nooit echt op de fiets ontdekt.

Iedere keer dat ik met de motor naar werk kwam, grapten mijn collega’s over hoe ze mij op de fiets moesten krijgen. Nu kom ik steeds vaker op de fiets naar werk. Ik woon een kleine 10 kilometer van werk en ik kan nu zeggen dat ik het een waar genot vind. Waarschijnlijk was dit op een “normale” fiets nooit gebeurd.

Het is voor mij begonnen op de QWIC Premium A2.1, in mijn ogen echt een stalen ros die maar blijft rijden. Perfect voor een gemakkelijk stukje fietsen. Sinds kort ben ik echter overgegaan op de oranje Performance RD10 en wat een “racemachine” is dit.

Het is een bijzondere ervaring om, als ik goed doortrap, zelfs scooters in te kunnen halen, en tegelijkertijd de gemakken van de fiets te ervaren. Natuurlijk ga ik niet altijd zo snel maar ik merk dat de keuze hébben een geweldige gewaarwording is. De RD10 nodigt me uit om ook mee te trappen waar de Premium A2.1 al ondersteunt bij het maken van een lichte trapbeweging. Wegrijden op de RD10 is wat dat betreft als optrekken in een snelle auto! Heerlijk!!

Doordat het nu een samenspel is geworden tussen de hulp van de fiets en mijzelf die inmiddels behoorlijk aan het fietsen is geraakt, krijg ik zelfs een stuk meer beweging dan voorheen (zelf had ik dit nooit verwacht juist omdat het om elektrisch fietsen gaat).

Hoe heerlijk is het om in de ochtend wakker te worden op je elektrische fiets?! Voel ik me sportief dan laat ik hem in de laagste stand staan met niet al te veel hulp. Wil ik graag ergens snel zijn of ben ik niet toe aan een sportief stukje fietsen, dan zet ik de fiets op maximale ondersteuning.

Nog steeds ben ik benieuwd naar de prestaties op wegen die onverhard zijn. Vanuit school heb ik ooit meegedaan aan een mountainbike tour door het bos. Graag zou ik deze nog is over willen doen maar dan op de RD10! Waarschijnlijk had ik dit nooit gezegd als ik het elektrisch fietsen op de QWIC niet had ontdekt.

Dus, to be continued…

Ben je net als Sam ook geïnteresseerd in de Performance RD10? Klik dan hier en lees wat deze fiets nog meer te bieden heeft.