Nieuws

Blogpost: Marijn | De wereld ligt aan je voeten

QWIC Ambassadeur fietst op de Premium MA8

Had het me drie jaar geleden gevraagd, en ik had je verteld hoe de auto gelijk staat aan vrijheid. Sleutel in het contact, voet op het gaspedaal en de blik op oneindig. Ik had je verteld dat de wereld aan je voeten ligt.

Misschien had ik zelfs een verhaal opgehangen over ronkende motoren, duizelingwekkend vermogen en optrekken bij het stoplicht. Ook al gold dat niet voor mijn auto. Je zal niet snel iemand met open mond zien staren naar een Opel Corsa uit 1997. Hooguit hielden mensen hun neus dicht als ik langs reed.

Als mijn auto het niet deed pakte ik het OV. Ook al vind ik het OV over het algemeen duur, druk, langzaam, oncomfortabel en vies. Fietsen was voor mij geen optie, 30 kilometer is anderhalf uur en een flink bezweette rug. Een e-bike was nooit bij me opgekomen. Gek eigenlijk. Nu ik drie jaar op QWIC fietsen heb rondgereden wil ik niet anders meer.

Ondertussen is mijn auto verdwenen. Misschien naar Oost-Europa gegaan, of naar de sloop. In ieder geval ergens waar het mij geen geld meer kost. In plaats daarvan staat er nu een QWIC Premium MA8 voor de deur, mijn lievelingsmodel. Iemand met meer ervaring op het gebied van elektrische fietsen zal de sterke punten er snel uit kunnen pikken. De soepele vering door de luchtgeveerde voorvork, de geruisloze aandrijving van de Brose middenmotor en riemaandrijving en de krachtige hydraulische schijfremmen maken het een genot om op te rijden.

Elke keer dat ik ergens heen moet, spring ik op de Premium MA8. ‘s Ochtends lekker wakker worden, ‘s middags even nergens aan denken, ’s avonds naar een concertje of bij vrienden op bezoek aan de andere kant van de stad. De e-bike is ook heerlijk om te pakken naar het stadion voor een voetbalwedstrijd, of in het weekend naar het strand. Vorig jaar heb ik zelfs de fiets naar Zaandam gebracht, zodat ik na de Dam tot Damloop terug zou kunnen fietsen. Scheelde me weer een lange rij voor een drukke busrit.

Met de e-bike ben je razend snel, kun je overal langs en heb je nooit parkeerproblemen. Nooit meer geld kwijt aan benzine of parkeren. Nooit meer file. Gewoon sleutel in het slot, voet op het pedaal en de blik op oneindig. De wereld ligt aan je voeten.

Ben je net als Marijn ook geïnteresseerd in de Premium MA8? Klik dan hier en lees wat deze fiets nog meer te bieden heeft.