Nieuws

Blogpost: Jelmer | De kick-start van de dag

Zakenman rijdt op Performance RD10 Speed

Als fanatiek amateurwielrenner moest ik even wennen aan het idee om dagelijks op een elektrische fiets te zitten.

Ik fiets namelijk elke dag, ook als het regent en de schaal van Beaufort donkerrood is. Fietsen is een routine geworden en het geeft mij de kickstart die ik ‘s ochtends nodig heb. Maar zou ik dat gevoel ook hebben op een elektrische fiets? Ik had vooraf zo mijn twijfels, en zeg nou zelf, een dertiger op een e-bike zie je nog niet zo vaak in Amsterdam.

Precies twee maanden geleden ben ik begonnen als marketeer bij QWIC. Mijn dagelijkse fietsafstand is hierdoor verdubbeld, namelijk van Amsterdam West naar IJburg. Zo’n 25 kilometer in totaal. Geen probleem op de racefiets en eigenlijk ook niet op mijn oude barrel, maar met alle stoplichten en de drukte van de stad deed ik er ’s ochtends 50 minuten over. De kickstart die ik gewend was met een ritje van 25 minuten begonnen begon veel weg te hebben van een flinke training.

Na mijn introductieweek bij QWIC stond mijn Performance RD10 Steel Blue klaar. Ik had nog nooit op een elektrische fiets gereden dus de eerste keer stond ik echt versteld van de rijeigenschappen van mijn nieuwe fiets. Mijn twijfels over elektrisch fiets zijn volledig verdwenen. Het design van de Performance RD10 is prachtig en straalt snelheid en kwaliteit uit. De eerste 600 kilometer zitten er inmiddels op en ik kan wel stellen dat ik zeer veel plezier beleef aan mijn nieuwe fiets. Ook mijn vrienden en familie die op de RD10 rijden stappen met een grote glimlach af. De e-bike is ideaal voor mijn huidige woon-/werkafstand en daarbij bespaar ik ook nog eens veel tijd!

Ben je net als Jelmer ook geïnteresseerd in de Performance RD10? Klik dan hier en lees wat deze fiets nog meer te bieden heeft.

Heb jij helemaal zin gekregen om zelf met je E-Bike te gaan fietsen in Zuid-Limburg? Niets leuker dan om bepaalde routes van de Amstel Gold Race te fietsen. Wil je iets verder van huis fietsen? In Vlaanderen of de Ardennen kun je prachtig fietsen en waan je je midden in een Vlaamse voorjaarsklassieker. Liever helemaal ver weg met je e-bike mee? Ook in Duitsland, Italië en Frankrijk ben jij de heuvels of beklimmingen uit de bekende wielerkoersen de baas met de QWIC e-bike.