Nieuws

Het exclusieve verhaal van de nieuwste QWIC fiets: Premium Q

voorkant van e-bike

‘Het ontwikkelen van duurzame mobiliteitsoplossingen’, dat is het oogpunt bij elke QWIC fiets.  Met de huidige mobiliteit als leidraad, is de Premium Q ontwikkeld aan de hand van wensen en noden van onze huidige e-bike gebruikers en het toepassen van de allernieuwste technologie. Ontdek hier het ontwikkelingsproces van de Premium Q: van oriëntatie naar de beste fietscomponenten. 

 

Human Mobility  |  Dr. Ir. Carlo van de Weijer – Managing Director EAISI


“Van alle mobiliteitsoplossingen is de traditionele fiets een goede modaliteit, maar nu is er ook de e-bike, en daardoor wordt het systeem eigenlijk nog veel beter. Want waar mensen met een traditionele fiets tot 5 km woon-werkverkeer afleggen, gaan ze nu met een e-bike tot 10, 15 km of zelfs verder met een speed pedelec. De afstanden worden groter dus het aantal ritten dat je met een elektrische fiets kan doen, neemt exponentieel toe.”

Bekijk 1ste Premium Q video

 

Next Level Mobility & QWIC  |  Taco Anema – CEO & oprichter van QWIC

Taco Anema, oprichter van QWIC
“Het ontwikkelen van duurzame mobiliteitsoplossingen is een grote ambitie van QWIC. Wij willen automobilisten verleiden hun auto te laten staan en vaker de fiets te pakken. In 2006 waren we pionier en nu 14 jaar later wil QWIC de e-bike opnieuw definiëren. Innovatiegedreven en doelgroepgericht zijn we twee jaar geleden gestart met een zeer vooruitstrevend project: de Premium Q.”

Bekijk 2de Premium Q video

 

Starting from Scratch | Methara Postma – Innovation Manager bij QWIC

werknemer van QWIC over nieuwe QWIC fiets
“Hoe is de Premium Q ontstaan? Vaak zijn onze QWIC e-bikes een sterk verbeterde versie van oude modellen, maar met de Premium Q zijn we volledig van scratch begonnen. Naast het hoogwaardige Q design, focust de Premium Q extra op veiligheid, connectiviteit en de actieradius. De Premium Q brengt QWIC naar het hoogste segment binnen de e-bike markt.”

Bekijk 3de Premium Q video

 

The creation of a new QWIC design  |  Robert Bronwasser – Eigenaar van Robert Bronwasser Design

een van de designers van Premium Q
“De Premium Q moest logisch bij QWIC passen: robuust en duurzaam in combinatie met comfort en elegantie. Maar deze keer moest er sterk rekening gehouden worden met bijzondere innovaties en verbeteringen. Tijdens het uittekenen focusten we op de 3 QWIC principes: Personal, Urban en Smart. Het resultaat is een innovatieve en typische QWIC fiets: duurzaam, praktisch, onderscheidend en eigenzinnig.”

Bekijk 4de Premium Q video

 

Remarkable Design  |  Leonieke Kruims – Product Manager bij QWIC

werknemer van QWIC over Premium Q
“Vanaf de eerste schets is er rekening gehouden met de integratie van een extra grote fietsaccu, want met de Premium Q streefden we naar een grote actieradius. De Premium Q heeft net zoals een auto een interieur en exterieur. Zit je op de fiets, dan ervaar je het fietscomfort. Kijk je er van een afstandje naar, dan zie je een uniek en herkenbaar design.”

Bekijk 5de Premium Q video

 

Superior Power  |  Jos Schutte – Product Manager bij QWIC

werknemer van QWIC over Premium Q
“De gloednieuwe elektrische fietsaccu van de Premium Q is opgebouwd met celtechnologie en chips uit de elektrische auto-industrie. Hiermee zetten wij echt een grote stap in energiedichtheid, veiligheid en de levensduur van de accu’s. Het is ons gelukt om in het sterke frame van de Premium Q een accu van 756 Wh te integreren, in plaats van een 500 Wh accu. Hiermee is de Premium Q uniek in haar segment.”

Bekijk 6de Premium Q video

 

Connected to you  |  Prem Mistry – Lead UX Designer bij QWIC

werknemer van QWIC over Premium Q
“De nieuwe QWIC fiets, Premium Q, beschikt over een GPS-systeem waardoor je via de QWIC app jouw fiets makkelijk online kunt volgen en traceren. Met deze “find my bike” functie is het ook mogelijk om jouw verloren Premium Q op te sporen. Velen zijn ook bang voor het zomaar uitvallen van een elektrische fiets. Met de Premium Q kan men via de app op elk moment roadside assistance, een pechhulp-service voor QWIC fietsers, oproepen. Hulp komt zo gegarandeerd altijd naar je toe.”

Bekijk 7de Premium Q video